Υλικά

Για το παντεσπάνι:

 

• 1000γρ Parisien Choco Sponge mix (μίγμα για παντεσπάνι κακάο)

• 600γρ ολόκληρα αυγά

• 200γρ νερό 

 

Για την μους :

 

• 150γρ Σοκολάτα γάλακτος Milk Mara Norte Eurocao

• 380γρ Σοκολάτα υγείας Haya 60% Norte Eurocao

• 200γρ Γάλα 3,5%

• 300γρ Κρέμα γάλακτος Lowicz 36%

• 500γρ Φυτική κρέμα Emilie 28%

 

Εκτέλεση Συνταγής

Για το παντεσπάνι:

 

Χτυπάμε τα αυγά με το νερό στην 1η ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα Parisien Choco Sponge mix και τα χτυπάμε όλα μαζί στην 3η  ταχύτητα για 5-6 λεπτά. Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκια ή λαμαρίνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160οC για 30-35 περίπου  λεπτά ή σε προθερμασμένο τελαρωτό φούρνο στους 200οC (πάνω) και 180οC (κάτω) για 35-40 λεπτά.

 

Για την μους :

 

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος Lowicz 36% με το γάλα και προσθέτουμε τις σοκολάτες. Στην συνέχεια προσθέτουμε την φυτική κρέμα Emilie 28% χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού όταν το μίγμα βρίσκεται στους 40ºC.

 

Μοντάρισμα :

 

Γεμίζουμε μια φόρμα σιλικόνης με την μους που έχουμε φτιάξει μέχρι την μέση περίπου της φόρμας. Στην συνέχεια τοποθετούμε μια λωρίδα από το παντεσπάνι, που έχουμε φτιάξει, στην μέση τις φόρμας προσέχοντας να μην ακουμπάει στα τοιχώματα. ‘Επειτα, γεμίζουμε μέχρι επάνω την φόρμα και κλείνουμε πάλι με παντεσπάνι. Τέλος παγώνουμε στην κατάψυξη, ξεφορμάρουμε, επικαλύπτουμε με επικάλυψη σοκολάτας Sacher Caramel Norte Eurocao και διακοσμούμε όπως επιθυμούμε.

 


  • 4.5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: