Υλικά

ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ

 

• 1500γρ Verin (μίγμα με σιμιγδάλι για ρεβανί-καρυδόπιτα-πορτοκαλόπιτα)

• 420γρ Ηλιέλαιο FAMA Sunshine

• 150γρ Γιαούρτι στραγγιστό

• 75γρ Ξύσμα πορτοκαλιού fruigel

• 510γρ Χυμό πορτοκάλι

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

 

• 800γρ Αλεύρι ζαχαροπλαστικής

• 5γρ Τζίντζερ σε σκόνη

• 5γρ Κανέλα 

• 5γρ Σόδα

• 5γρ Αλάτι

• 3γρ Μπαχάρι

• 3γρ Βανίλια

• 2τμχ. Αυγά

• 220γρ Dark Malt Extract Uldo (εκχύλισμα βύνης για σκουρόχρωμα παρασκευάσματα)

• 280γρ Μαργαρίνη FAMA Soft G (σε κύβους)

• 220γρ Ζάχαρη καστανή

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

 

• 1000γρ Ζάχαρη 

• 1000γρ Νερό

• 200γρ Γλυκόζη

• 1τμχ. Χυμό από Λεμόνι

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ

 

• 440γρ Fondant Powder Couplet (φοντάν σε σκόνη)

• 60γρ Νερό

 

Εκτέλεση Συνταγής

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό για 1’ στην αργή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια σπάτουλα και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 3-4’. Τοποθετούμε από 500γρ ζύμη σε φόρμες η τσέρκια τετράγωνες, με διαστάσεις 6εκ ύψος και 17χ17εκ αφού πρώτα τα βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 30-35’. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΟΥ

Τοποθετούμε τα υλικά του σιροπιού σε μια κατσαρόλα και τα βάζουμε να βράσουν. Μόλις πάρει μια καλή βράση το σιρόπι το αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

 

ΓΙΑ ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Χτυπάμε πρώτα με το φτερό, την μαργαρίνη FAMA Soft G με την ζάχαρη την βανίλια και το αλάτι, να αφρατέψουν στην 2η ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και τέλος τα υπόλοιπα υλικά πάντα στην 1η ταχύτητα για 1-2’. (προσοχή να μη κορδάρει )!

Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Aνοίγουμε στην σφολιατομηχανή 5mm, κόβουμε με κουπάτ σε σχήματα: Σπιτάκια- Δενδράκια- Αστέρια- Ανθρωπάκια και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180οC για 10’. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ

Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το Fondant Powder Couplet με νερό και τo χτυπάμε με το φτερό για 1’ στην 2η ταχύτητα.

 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ

Τοποθετούμε το γλυκό μας σε μία σχάρα και από κάτω ένα ταψί, τρυπάμε ομοιόμορφα με ένα ξυλάκι λίγο πριν το κάτω μέρος. Ρίχνουμε από 200γρ σιρόπι σε όλη την επιφάνεια και αφήνουμε να «τραβήξει» καλά το σιρόπι. 

Με το Fondant Powder Couplet και την βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής κάνουμε περιγράμματα στα μπισκότα και κολλάμε τα σπιτάκια- δενδράκια- αστεράκια επίσης με το γλάσσο, στα τοιχώματα του γλυκού. 

 


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: