Υλικά

Για την ζύμη

 

• 1000γρ Αλεύρι σφολιάτας

• 50γρ Ανάλατο Βούτυρο Γάλακτος 82% FΑΜΑ 

• 15γρ Αλάτι

• 600γρ Νερό

 

Για την φυλλοποίηση

 

• 800 γρ Μαργαρίνη FAMA Croissant A 

 

Για την γέμιση

 

• 500γρ Γέμιση μήλου σε φέτες Vοrtumnus

• 300γρ Γέμιση μήλου σε κύβους Vοrtumnus

• 400γρ Ζάχαρη καστανή

• Λίγη Κανέλα

 

Εκτέλεση Συνταγής

Για την ζύμη

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην αργή ταχύτητα για 15-20’, μορφοποιούμε το ζυμάρι σε σχήμα μπάλας, χαράζουμε την επιφάνεια σε σχήμα σταυρού, τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο στους 5οC για 30’.

Μορφοποιούμε την Μαργαρίνη FAMA Croissant A σε τετράγωνο σχήμα, βγάζουμε το ζυμάρι από το ψυγείο και τραβάμε σταυρωτά να ανοίξουν και οι τέσσερις  πλευρές, τοποθετώντας στο κέντρο την Μαργαρίνη FAMA Croissant A σε τετράγωνο σχήμα. Κλείνουμε σταυρωτά την ζύμη και ανοίγουμε στην σφολιατομηχανή μία μονή βόλτα. Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί εκτός ψυγείου για 20’. Συνεχίζουμε με μία διπλή βόλτα, μία μονή βόλτα και τέλος άλλη μία διπλή βόλτα, με ενδιάμεση ξεκούραση 20’ κάθε φορά.

Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο στους 5οC .

Ανοίγουμε το φύλλο 1εκ πάχος και κόβουμε σε διάμετρος 23εκ για την κάθε τάρτα. Σε ταψάκια αλουμινίου 23-24εκ (αλειμμένα με μαργαρίνη), πασπαλίζουμε αρκετή ζάχαρη καστανή σε όλη την επιφάνεια, τοποθετούμε την Γέμιση μήλου σε φέτες Vortumnus γύρω- γύρω και στο κέντρο την Γέμιση μήλου σε κύβους Vortumnus. Ρίχνουμε λίγη κανέλα, σκεπάζουμε με την σφολιάτα, τρυπάμε την σφολιάτα αρκετές φορές σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους 200οC για 20’ ώσπου να πάρει ένα καλό χρυσαφένιο χρώμα.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε την Τάρτα Τatin σε σκεύος της επιλογής μας!

 


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: