Υλικά

Για την ζύμη

 

  • 1000γρ Primo Honey Cookies (μίγμα για μπισκότο μελιού)
  • 200γρ Ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82% De Braandt (σε κύβους)
  • 200γρ Μαργαρίνη FAMA Soft G (σε κύβους)
  • 40γρ Νερό

 

Για την κρέμα

 

  • 500γρ Primo Millefeuille Cream (μίγμα για κρέμα μιλφέιγ)
  • 1250γρ Νερό

 

Πρόσθετα

 

  • 400γρ Σταφύλια κόκκινα σουλτανίνα 

 

Για την επάλειψη

 

  • 100γρ Crystal Mirror Neutral 

 

 

Εκτέλεση Συνταγής

Για την ζύμη

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 1’ στην αργή ταχύτητα και 1’ στην μεσαία ταχύτητα.

Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο στους 5 οC για 30’.

 

Για την κρέμα

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα για 2’-3’ στην μεσαία ταχύτητα, ώσπου να σφίξει. Τοποθετούμε σε ένα σκεύος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε για λίγο στο ψυγείο.

 

Συναρμολόγηση

Ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης με το πλάστη και την βοήθεια μιας λαδόκολλας σε πάχος 0,6εκ. Εφαρμόζουμε την ζύμη σε τσέρκι που έχουμε επιλέξει. Τοποθετούμε τριπλή μεμβράνη σε όλη την επιφάνεια της τάρτας και την γεμίζουμε με φακές (τις χρησιμοποιούμε για βάρος έτσι ώστε να μην φουσκώσει η ζύμη). Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 150 οC-160 οC  για 15’-20’, αφαιρούμε τις φακές κι ψήνουμε άλλα 5’-7’ αναλόγως τον φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, γεμίζουμε με την κρέμα μιλφέιγ, τοποθετούμε επάνω τα σταφύλια και με ένα πινέλο τα περνάμε με το Crystal Mirror Neutral για να κρατήσει αυτό το ζωντανό χρώμα των κόκκινων σταφυλιών.

 


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: