Υλικά

  • 1000 γρ Tiffany’ s Vanilla Cake (Μίγμα για κέικ με άρωμα βανίλια)
  • 280 γρ λάδι FAMA Fritto (Φυτικό Μίγμα Ραφινέ)
  • 300 γρ νερό
  • 160 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 300 γρ καρότο τριμμένο
  • 5 γρ κανέλα σκόνη
  • 100 γρ σταφίδα ξανθή
  • 40 γρ κονιάκ
  • (προαιρετικά: 50 γρ καρύδι τριμμένο)

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε τα τέσσερα πρώτα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό για 1 λεπτό, στην αργή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια σπάτουλα και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 4 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το κονιάκ) και τα ενσωματώνουμε. Τοποθετούμε τη ζύμη σε φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 – 170οC για 35-45 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο σας). Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο περνάμε τα κέικ με το κονιάκ με τη βοήθεια ενός πινέλου. *Επιπλέον μπορούμε αφού, τα κέικ κρυώσουν καλά, να τα επικαλύπτουμε με επικάλυψη λευκής σοκολάτας Choco Top White. Μπορούμε επίσης να διακοσμήσουμε με καρότα φτιαγμένα από ζαχαροπάστες της σειράς M n B of London.


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: