Υλικά

Για τους μπαμπαδες

  • 1000γρ Briozito Magnus Bochen (Μίγμα για brioche)
  • 200γρ μαργαρίνη Premium Imperial soft (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 425γρ νερό
  • 60γρ νωπή μαγιά
  • 15τεμ  αυγά 

Για το σιρόπι

  • 1000γρ Νερό
  • 750γρ   Ζάχαρη
  • 50-100γρ Κονιάκ ή ρουμι (αναλόγως πόσο δυνατή γεύση θέλουμε να δώσουμε)

Εκτέλεση Συνταγής

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ  για 2 λεπτά στην αργή ταχύτητα, χωρίς τα αυγά, προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι η ζύμη μας να δέσει καλα. Η θερμοκρασία της ζύμης θα πρέπει να είναι στους 26-27οC. Ξεκουράζουμε τη ζύμη, σκεπασμένη, για 10 λεπτά. Τοποθετούμε την ζύμη μας σε φορμακια της αρεσκείας μας και βάζουμε στη στόφα για 25-30 λεπτά μέχρι να διπλασιάσει περιπου σε όγκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC -180 οC για 30-40 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο σας και το βάρος των παρασκευασμάτων). Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και να ξεραθούν καλά και μετα τα βυθίζουμε μέσα στο σιρόπι που ετοιμάσαμε που είναι καυτό και τα αφήνουμε να τραβήξουν καλά  σιρόπι. Ανα διαστήματα δυναμώνουμε την φωτιά για να κρατάμε το σιρόπι καυτό .Τέλος θα χρειαστούμε μια μαρμελάδα φράουλα για να επικαλύψουμε τους μπαμπάδες. Την οποία βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με λίγο νερό και επικαλύπτουμε τους μπαμπάδες με ένα πινέλο.   Μοντάρισμα Αφού έχουμε ψήσει, σιροπιάσει και επικαλύψει με μαρμελάδα, τους μπαμπάδες μας, τους αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Στην συνέχεια κόβουμε και γεμίζουμε με σαντιγί και ντεκοραρουμε με φράουλες  


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: