Υλικά

Για το μπισκότο:

  • 300γρ ζάχαρη άχνη
  • 350γρ μαργαρίνη FAMA Soft G
  • 350γρ ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82% FAMA
  • 1 αυγό
  • 1κ αλεύρι 70% μαλακό

 

Για τον κιγιέ:

  • 1κ Beze – Beze (μίγμα για μπεζέ, μαρένγκα και κιγιέ)
  • 600γρ νερό (στους 60ο C)

 

Για την σαντιγί :

  • 1000γρ φυτική κρέμα Emilie 28%
  • 1000γρ κρέμα γάλακτος Lowicz 36%
  • 230 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

 

Για το παντεσπάνι:

  • 1κ Parisien Choco Sponge mix (μίγμα για παντεσπάνι σοκολάτα)
  • 600γρ ολόκληρα αυγά
  • 200γρ νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Για το μπισκότο:

Ενσωματώνουμε την άχνη με τη μαργαρίνη FAMA Soft G και το ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82% FAMA στο μίξερ με το φτερό. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και το αλεύρι και τα ενσωματώνουμε. Κάνουμε φυτίλια 600γρ με τη βοήθεια μίας λαδόκολλας και τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν καλά, τα κόβουμε με μαχαίρι σε πάχος μισού εκατοστού και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160°C  για 12-15 λεπτά ή σε τελαρωτό στους 200°C  (πάνω) και 170°C  (κάτω) για 20 λεπτά.

Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε κανέλα ή κακάο ή Κύβους Πορτοκάλι fruigel ή Σκαλιέτα FAMA ή ξηρούς καρπούς.

 

Για τον κιγιέ:

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το σύρμα για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα και για 5-6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Στην συνέχεια κόβουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής σε χαρτωμένη λαμαρίνα, στο σχήμα της αρεσκείας σας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100οC για 2-2,5 ώρες ανάλογα το φούρνο και το μέγεθος.

Αν θέλουμε πιο στεγνούς μπεζέδες μπορούμε να τους αφήσουμε για 30 λεπτά ακόμα με σβηστό φούρνο.

 

Για την σαντιγί :

Xτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα Emilie 28% με την ζάχαρη στην γρήγορη ταχύτητα μέχρι να σφίξει καλά. Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος Lowicz 36% και χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να την φέρουμε σε υφή γιαουρτιού.

 

Για το παντεσπάνι:

Χτυπάμε τα αυγά με το νερό στην 1η ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το Parisien ChocoSponge mix και τα χτυπάμε όλα μαζί στην 3η  ταχύτητα για 5-6 λεπτά. Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκια ή λαμαρίνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160οC για 30-35 περίπου  λεπτά ή σε προθερμασμένο τελαρωτό φούρνο στους 200οC (πάνω) και 180οC (κάτω) για 35-40 λεπτά. 

 

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

Παίρνουμε την πάστα παγωτού Alpen Mou Cream Paste Torronalba και την ενσωματώνουμε με μια μαρίζ στη σαντιγί μας απαλά. Έπειτα, γεμίζουμε μέχρι την μέση την σιλικόνη μας σε μακρόστενο σχέδιο και τοποθετούμε δύο γραμμές Dulce De Leche Delicious Variegate Torronalba και ένα κομμάτι παντεσπάνι σοκολάτας στην μέση. Τέλος, κλείνουμε με την υπόλοιπη σαντιγί με γεύση καραμέλας βουτύρου και παγώνουμε.

Βγάζουμε την πάστα μας από την κατάψυξη και επικαλύπτουμε με φαρτσιτούρα καραμέλα γάλακτος fruigel και την τοποθετούμε επάνω στο μπισκότο μας.

Έχουμε χτυπήσει και τον Beze-Beze, γαρνίρουμε, τον καίμε  με το φλόγιστρο και ντεκοράρουμε με σοκολάτα γάλακτος Choco C/Leche Milk Mara Eurocao και Σκαλιέτα FAMA.


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: