Υλικά

Για το σαμπλέ:

 

• 750γρ Αλεύρι μαλακό

• 650γρ Ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82% FAMA

• 500γρ Άχνη ζάχαρη

• 10γρ Αλάτι

• 6γρ Baking powder FAMA 

• 280γρ Κρόκοι αυγού

 

Για κρέμα λευκής σοκολάτας:

 

• 500γρ Γάλα

• 500γρ Κρέμα γάλακτος Lowicz 36%

• 200γρ Κρόκοι αυγού

• 100γρ Ζάχαρη

• 10 φύλλα ζελατίνης (σε κρύο νερό)

• 600γρ Λευκή κουβερτούρα White Miravet Eurocao

 

Για μους λευκής σοκολάτας με βανίλια Bon Bon:

 

• 625γρ Κρέμα γάλακτος Lowicz 36%

• 800γρ Λευκή κουβερτούρα White Miravet Eurocao

• 3 φύλλα ζελατίνης (σε κρύο νερό)

• 2000γρ Κρέμα γάλακτος Lowicz 36%

• 300γρ Bon Bon Vanilla Paste Torronalba

 

 

Εκτέλεση Συνταγής

Για το σαμπλέ:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στην αργή ταχύτητα εκτός από τους κρόκους κάνοντας ένα χώμα και προσθέτουμε τους κρόκους κάνοντας μια ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί και ανοίγουμε σε πάχος 3 χιλ. Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 170 °C για 9’.

 

Για κρέμα λευκής σοκολάτας:

Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος Lowicz 36%, την ζάχαρη και τους κρόκους. Μόλις το μίγμα φτάσει στους 82 °C, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την λευκή κουβερτούρα White Miravet Eurocao και τα φύλλα ζελατίνης.

 

Για μους λευκής σοκολάτας με βανίλια Bon Bon:

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος Lowicz 36% μέχρι θερμοκρασίας 85 °C και την περιχύουμε πάνω στην λευκή κουβερτούρα White Miravet Eurocao προσθέτοντας τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης και την Bon Bon Vanilla Paste Torronalba.

Όταν το μίγμα φτάσει στους 35 °C ανακατεύουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος Lowicz 36%.

 

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

 

Γεμίζουμε τις φόρμες σιλικόνης με την λευκή μους αφήνοντας να παγώσει και προσθέτουμε ενδιάμεσα την αμαρένα. Έπειτα, κλείνουμε με την κρέμα λευκής σοκολάτας. Αφήνουμε να παγώσει καλά στην κατάψυξη, ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε με καθρέπτη Amarena fruigel.

 

 

 

 


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: