Υλικά

  • 2500 γρ αλεύρι σφολιάτας
  • 2500 γρ αλεύρι 70% μαλακό
  • 125 γρ αλάτι
  • 750 γρ FAMA Choice
  • 2100 γρ νερό
  • 25 γρ ξύδι
  • 50 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο εκτός από το νερό και το αλάτι. Διαλύουμε το αλάτι στο νερό και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο ζυμωτήριο, ενώ ζυμώνουμε. Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Μετά κάνουμε μπαλάκια των 500γρ και τα ξανασκεπάζουμε για να ξεκουραστούν. Τα ανοίγουμε λίγο και τα ξαναξεκουράζουμε. Τα ανοίγουμε περίσσοτερο αυτή τη φορά και τους δίνουμε ορθογώνιο σχήμα. Αλοίφουμε την επιφάνεια με μαργαρίνη FAMA Imperial και το κλείνουμε 5 φορες προς τα κάτω με δίπλωμα. Αλοίφουμε και πάλι με μαργαρίνη FAMA Imperial και κάνουμε μια διπλή βόλτα. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί στο ψυγείο, τυλιγμένο, και κάνουμε χρήση την επόμενη μέρα. Η πίτα θέλει δύο ζυμάρια ανοιγμένα. Ένα βάζουμε κάτω, μετά βάζουμε τη γέμιση και ένα φύλλο ανοιγμένο από πάνω. Κόβουμε και ψήνουμε σε τελαρωτό φούρνο στους 220°C (πάνω) και 180°C (κάτω) για 45-55 λεπτά.


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: