×
MENU

Κουλούρι Θεσσαλονίκης με Buckwheat (Με αλεύρι Φαγόπυρου)

Υλικά

● 1250γρ. Αλεύρι 70% Δυνατό
● 625γρ. Buckwheat (Με αλεύρι Φαγόπυρου)
● 50γρ. Μαγιά
● 50γρ. Ζάχαρη
● 100γρ Μαργαρίνη FAMA Imperial Soft
● 875γρ. Νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Πρώτα βάζουμε το Buckwheat (Με αλεύρι Φαγόπυρου) να μουλιάσει σε ένα σκεύος κατάλληλο για τρόφιμα,προσθέτοντας όλο το νερό που έχει η συνταγή μας για 2 έως 6 ώρες. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε 2’ στην αργή ταχύτητα και 5’ στην γρήγορη ταχύτητα. Ξεκουράζουμε την ζύμη μας για 15’ και κόβουμε-ζυγίζουμε 80γρ. ή 100γρ. το κάθε τεμάχιο.
Πλάθουμε σε σχήμα κουλουριού τα περνάμε από βρεγμένο πανί η χαρτί και έπειτα τα βουτάμε στο σουσάμι.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και στην στόφα για 25’-30’ με 35οC θερμοκρασία και 75% υγρασία. Ψήνουμε στους 220οC για 25’-30’.