×
MENU

Πανετόνε

Υλικά

Για την ζύμη

  • 2000γρ Briozito Magnus Bochen (Μίγμα για brioche)
  • 120γρ μαγιά νωπή
  • 400γρ Ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82%(σε μικρά κομμάτια)
  • 450γρ χυμό πορτοκάλι
  • 450γρ νερό
  • 6γρ essence πορτοκάλι
  • 2γρ essence λεμόνι
  • 2γρ βανιλίνη

 

Για την γέμιση :

  • 360γρ Κύβοι κοκτέιλ fruigel
  • 500γρ σταφίδες μικρές ξανθές
  • 100γρ κονιάκ (για μούλιασμα των φρούτων)

 

Για την επάλειψη :

  • 150γρ Ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82% (λιωμένο)

 

Εκτέλεση Συνταγής

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5’στην αργή ταχύτητα και 6’ στη γρήγορη ταχύτητα, προσθέτουμε τα φρούτα και ζυμώνουμε για 2-3’ακόμα ώσπου να

ενσωματωθούν στη ζύμη. Τοποθετούμε τη ζύμη σε πλαστικό σκεύος  για τρόφιμα, διπλώνουμε της  άκρες του ζυμαριού σταυρωτά, αναποδογυρίζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι από το σκεύος η πανί βαμβακερό και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μας για 45’. Ξανά διπλώνουμε ακόμα μία φορά και πάλι για 20’ ξεκουράζουμε. Ετοιμάζουμε τις χάρτινες φόρμες για Πανετόνε, κόβουμε και ζυγίζουμε 750γρ. το κάθε τεμάχιο, το πλάθουμε μπάλα (δεν πιέζουμε πολύ)και τα τοποθετούμε με την «ραφή» κάτω στην φόρμα. Τα βάζουμε στην στόφα για 20’ με 38οC θερμοκρασία και 80% υγρασία, μετά  τα αλείφουμε με αυγό, κόβουμε σε σχήμα σταυρό και πάλι στην στόφα για 20’. Όταν έχουν φουσκώσει μέχρι την άκρη της φόρμας τα τοποθετούμε στο φούρνο στους 190ο C για 50’. Ανοίγουμε το τάμπερ του φούρνου 10’ πριν το τέλος του ψησίματος. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αλείφουμε αμέσως με το λιωμένο Ανάλατο βούτυρο γάλακτος  82% (για καλύτερη απορρόφηση του βουτύρου).