×
MENU

Σφολιατίνια Σκορδάτα με Γραβιέρα

Υλικά

1000γρ αλεύρι 70% Δυνατό
250γρ Garlic Bread 20% (Σκορδόψωμο)
690γρ νερό
600γρ Μαργαρίνη Croissant A
120γρ Γραβιέρα
2 τεμάχια αυγά
20γρ άνηθο

Εκτέλεση Συνταγής

Ζυμώνουμε το αλεύρι 70% δυνατό με το Garlic Bread 20% και το νερό για 3’στην αργή και 4’ στην γρήγορη ταχύτητα. Ξεκουράζουμε την ζύμη για 15’,προσθέτουμε την Μαργαρίνη Croissant A ανοίγοντάς την στην σφολιατομηχανή, 2μονές «βόλτες» και 2διπλές, με ενδιάμεση ξεκούραση κάθε φορά 15’στο ψυγείο με μεμβράνη.
Τέλος ανοίγουμε το ζυμάρι μας 0,5cm πάχος και μάκρος όσο θέλουμε. Ψεκάζουμε το μισό ζυμάρι με νερό και απλώνουμε την τριμμένη γραβιέρα, σκεπάζουμε με το άλλο μισό, κόβουμε μπαστούνια τα στρίβουμε ελαφρώς και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλά. Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 180ο C για 20’-25’.