Υλικά

  • 1000 γρ αλεύρι 70% δυνατό
  • 100 γρ Uldo Pretzel (Παραδοσιακό Βαυαρικό Pretzel) 9%
  • 30 γρ μαγιά
  • 60 γρ Μαργαρίνη Premium Imperial Soft
  • 520 γρ νερό

ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ

  • 100 γρ Μαργαρίνη Premium Imperial Soft

 ΓΙΑ ΒΟΥΤΗΓΜΑ

  • 200 γρ Laugen (Υγρό διάλυμα για το βούτηγμα των Pretzels)

Εκτέλεση Συνταγής

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, ρίχνοντας λίγο-λίγο το νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 20’. Κόβουμε και ζυγίζουμε σε 6 τεμάχια των 300γρ. Πλάθουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε με το χέρι σε διάμετρο 30 cm , αλείφοντας σε κάθε ένα Μαργαρίνη Premium Imperial Soft. Τοποθετούμε τα τεμάχια το ένα πάνω στο άλλο, πατάμε με την παλάμη μας να ενωθούνε καλά, τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα, κόβουμε σε τρίγωνα, τα βουτάμε σε Laugen και πασπαλίζουμε με σπόρους ή χοντρό αλάτι. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, τα βάζουμε στην στόφα με 35ο C θερμοκρασία και 75% υγρασία ή τα αφήνουμε στον χώρο του εργαστηρίου να φουσκώσουν. Τέλος, ψήνουμε στους 200ο C για 20’-25’.


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: