Υλικά

  • 2100 γρ αλεύρι 70% μαλακό
  • 500 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 450 γρ ζάχαρη
  • 500 γρ χυμός πορτοκαλιού
  • 1000 γρ λάδι FAMA Choice
  • 100 γρ μέλι
  • 350 γρ νερό
  • 15 γρ αμμωνία
  • 15 γρ Baking powder FAMA
  • 20 γρ κανέλα σκόνη
  • Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
Σιρόπι:
  • 2000 γρ νερό
  • 4000 γρ ζάχαρη
  • 1000 γρ μέλι
  • 20 γρ ξύλο κανέλας
  • 6 γρ γαρύφαλο καρφί
  • 2τμχ πορτοκάλι
  • 200 γρ μπράντυ
Εναλλακτικά μπορούμε να σιροπιάσουμε με σιρόπι με άρωμα μελιού Fruigel.

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε το σιρόπι να βράσει μία μέρα πριν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους εκτός από το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι, σιγά σιγά και το ενσωματώνουμε στα υλικά με όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις. Πλάθουμε μακρόστενα σχέδια, τα πατάμε με τα τρία δάχτυλα και τα βάζουμε σε λαμαρίνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160°C  για 20 λεπτά ή σε τελαρωτό στους 220°C  (πάνω) και 160°C  (κάτω) για 22 λεπτά (αναλόγως το φούρνο). Κρύο σιρόπι, καυτά μελομακάρονα.


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: