Υλικά

  • 4000γρ. Αλεύρι 90% Ολικής
  • 1000γρ. Αλεύρι 70% Δυνατό
  • 1000γρ. Graham Ciabatta
  • 150γρ. Μαγιά
  • 4500γρ. Νερό
  • 50γρ. Λάδι FAMA Fritto για επεξεργασία ζύμης

Εκτέλεση Συνταγής

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2’ στην αργή και 6’ στην γρήγορη ταχύτητα. Διπλώνουμε σταυρωτά και ξεκουράζουμε τη ζύμη σε πλαστικό σκεύος για τρόφιμα μαζί με λάδι FAMA Fritto, πιέζοντας με τα δάχτυλα να μπει παντού το λάδι. Πασπαλίζουμε με αλεύρι ολικής, σκεπάζουμε με νάιλον ή καπάκι από το σκεύος για 60’. Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο και χαράζουμε 12x5x7 πάχος. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, αφήνουμε να ξεκουραστούν τα κομμάτια, ή έξω στον χώρο ή στην στόφα για 40’ με 35οC θερμοκρασία και 75% υγρασία. Ψήνουμε με αρκετό ατμό, στους 220οC για 15’-20’ στον τελαρωτό φούρνο και 3’-4’ πριν το τέλος του ψησίματος ανοίγουμε το τάμπερ.


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: