Υλικά

  • 3000 γρ αλεύρι σφολιάτας
  • 3000 γρ αλεύρι 70% μαλακό
  • 3500 γρ μαργαρίνη FAMA Gold 2KΗΤ (ή FAMA Butterin)
  • 1000 γρ ανάλατο Βούτυρο γάλακτος 82%
  • 2600 γρ κρύο νερό (ή 2300 γρ νερό + 300 γρ ξύδι)
  • 60 γρ αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε το αλεύρι σφολιάτας, το αλεύρι ζαχαροπλαστικής και το αλάτι στο ζυμωτήριο και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους. Προσθέτουμε το κρύο νερό και πριν προλάβει να ενσωματωθεί προσθέτουμε το ανάλατο Βούτυρο γάλακτος 82% και τη μαργαρίνη FAMA Gold 2KHT (σε κύβους) και ζυμώνουμε μέχρι να μείνει το 50% της μάζας των κύβων. Βάζουμε τη ζύμη στη σφολιατομηχανή και κάνουμε δύο μονές βόλτες. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί τυλιγμένη με μία μεμβράνη εκτός ψυγείου για 15 λεπτά. Στη συνέχεια κάνουμε 2 διπλές βόλτες με ενδιάμεση ξεκούραση 15 λεπτών, τυλίγουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα. Τέλος ανοίγουμε τη ζύμη, μορφοποιούμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.


  • 4.5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: