×
MENU

Η Πίτα του Κάστρου

Υλικά

800γρ αλεύρι 70%Δυνατό
200γρ Castle Bread CL 16%
500γρ μαργαρίνη Premium Soft G
150γρ νερό
7 τεμάχια κρόκους (αυγά μέτρια)

ΓΕΜΙΣΗ
450γρ κολοκυθάκια (τριμμένα)
100γρ πιπεριά Φλωρίνης (τριμμένη)
6 τεμάχια αυγά(μέτρια)καλά «χτυπημένα»
150γρ κρέμα γάλακτος (κρύα)
200γρ gouda κίτρινο τυρί (τρίμμα)
30γρ μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Αλάτι-πιπέρι-θυμάρι

Εκτέλεση Συνταγής

Ζυμώνουμε πρώτα όλα τα υλικά για την ζύμη,3’στην αργή ταχύτητα και 4’στην γρήγορη.
Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο στους 5ο C για μία ώρα, ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5cm και τοποθετούμε σε ειδικές φόρμες για τάρτες. Σε μια τριπλή μεμβράνη βάζουμε φακές και τοποθετούμε πάνω από το ζυμάρι της τάρτας για να μπορέσουμε να το ψήσουμε και να μη μας φουσκώσει ανώμαλα. Ψήνουμε στους 170ο C για 20’-25’. Όσο κρυώνει η τάρτα ετοιμάζουμε την γέμιση. Την μοιράζουμε στης τάρτες και ψήνουμε πάλι στους 180ο C για 25’ μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα ροδαλή με κρούστα.