Υλικά

1250 γρ αλεύρι 70% δυνατό

1250 γρ αλεύρι κίτρινο

100 γρ Ultra Plus (Βελτιωτικό με ξηρό προζύμι σίτου σε σκόνη)

100 γρ Choice Premium (Ιδανικό λάδι για χρήση στην ζαχαροπλαστική)

75 γρ μαγιά 40 γρ αλάτι 1750 γρ νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, βάζοντας λίγο λίγο το νερό, για 3’στην αργή ταχύτητα και 6’-7’ στην γρήγορη ταχύτητα. Ξεκουράζουμε την ζύμη σκεπάζοντας την με βαμβακερό πανί για 40’, κόβουμε και ζυγίζουμε 1000γρ το κάθε τεμάχιο και το πλάθουμε όπως επιθυμούμε. Τοποθετούμε σε πινακωτή αλευρωμένη και πάλι σκεπάζουμε με πανί για να φουσκώσει (μέχρι να γίνει διπλάσιο σε όγκο). Φουρνίζουμε σε τελαρωτό φούρνο στους 220ο C με πολύ ατμό για 45’. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε στο ζυμάρι αλλαντικά και φέτα : 350γρ σαλάμι αέρος σε κύβους μαζί με 650γρ φέτα σε τρίμμα. Τα ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα ώσπου να ενσωματωθούν, ζυγίζουμε 450γρ το κάθε τεμάχιο το αλευρώνουμε στρίβοντας το και το τοποθετούμε σε μεταλλική φόρμα. Τοποθετούμε στην στόφα στους 35ο C θερμοκρασία και 75% υγρασία για 30’ και ψήνουμε στους 220ο C με ατμό για 35’.


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: