×
MENU

Butter Kuchen

Υλικά

1000γρ Briozito Magnus Bochen (Μίγμα για brioche)
200γρ Μαργαρίνη Premium Imperial Soft
60γρ Μαγιά
425γρ Νερό
200γρ Ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82%
200γρ Ζάχαρη
100γρ Φιλέ Αμύγδαλο

* Φυστίκι αιγίνης για διακόσμιση

Εκτέλεση Συνταγής

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 8 λεπτά στη γρήγορη. Η θερμοκρασία της ζύμης θα πρέπει να είναι στους 26-27οC. Ξεκουράζουμε τη ζύμη, σκεπασμένη, για 10 λεπτά.

Ανοίγουμε όλο το ζυμάρι μας με τον πλάστη ή στην σφολιατομηχανή σε μέγεθος 40χ60cm.
Παίρνουμε μία αντίστοιχη σε μέγεθος λαμαρίνα, τοποθετούμε λαδόκολλά και απλώνουμε το ζυμάρι μας. Το τρυπάμε με το ειδικό εργαλείο «σκαντζόχοιρος» αρκετές φορές. Προσθέτουμε το ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82% σε κύβους ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ζυμαριού. Μετά πασπαλίζουμε πάλη όλη την επιφάνεια με την ζάχαρη και τέλος το φιλέ αμύγδαλο. Βάζουμε στην στόφα στους 35ο C και 75% υγρασία για 20’. Ψήνουμε σε τελαρωτό Φούρνο στους 190ο C για 30’ να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε μέγεθος που επιθυμούμε και γαρνίρουμε με φυστίκι αιγίνης.