Υλικά

  • 2000 γρ αλεύρι τύπου Αμερικής
  • 500 γρ αλεύρι 55%
  • 1150 γρ νερό
  • 200 γρ μαργαρίνη FAMA Imperial
  • 45 γρ αλάτι
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ μαγιά νωπή
  • 400 γρ σταγόνες απομίμησης σοκολάτας FAMA
  • 3 γρ βανιλίνη FAMA
  • 1400 γρ μαργαρίνη FAMA Croissant A

Εκτέλεση Συνταγής

Τοποθετούμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη σ’ ένα δοχείο για 10 λεπτά (για να ξεκινήσει η δραστηριότητα της μαγιάς). Βάζουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε, ενώ ρίχνουμε το αλάτι και τις σταγόνες απομίμηση σοκολάτας FAMA στο τέλος. Στη συνέχεια κάνουμε το ζυμάρι 2 μπάλες (περίπου των 2,1kg η καθεμία) , τις χαράσουμε σε σχήμα σταυρού με ένα μαχαίρι, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα, ανοίγουμε το κάθε ζυμάρι σε σχήμα σταυρού και βάζουμε στο κέντρο τη μαργαρίνη FAMA Croissant A (700gr) αφού πρώτα την πιέσουμε σε σχήμα τετραγώνου. Φακελώνουμε τη ζύμη και κάνουμε μία μονή βόλτα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Στη συνέχεια κάνουμε άλλη μια μονή βόλτα, την ξανασκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ακόμα 20 λεπτά. Κάνουμε μία τελευταία μονή βολτα, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ακόμα 20 λεπτά και ύστερα ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος  5-6 χιλιοστών. Κάνουμε σχήματα της αρεσκείας μας και βάζουμε στη στόφα στους 30°C  μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους. Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 170°C  για περίπου 15 λεπτά.


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: