Υλικά

  • 5000 γρ αλεύρι croissant
  • 2100 γρ νερό
  • 3τμχ αυγά
  • 400 γρ ανάλατο Βούτυρο γάλακτος 82% (ή μαργαρίνη FAMA Imperial ή FAMA Butterin)
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 90 γρ αλάτι
  • 150 γρ νωπή μαγιά
  • 2800 γρ FAMA Butterin

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη σ’ ένα δοχείο για 10 λεπτά (για να ξεκινήσει η δραστηριότητα της μαγιάς). Βάζουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε, ενώ ρίχνουμε το αλάτι στο τέλος. Στη συνέχεια κάνουμε το ζυμάρι 4 μπάλες (περίπου των 2,1kg η καθεμία) , τις χαράσουμε σε σχήμα σταυρού με ένα μαχαίρι, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα, ανοίγουμε το κάθε ζυμάρι σε σχήμα σταυρού και βάζουμε στο κέντρο το FAMA Butterin (700gr) αφού πρώτα το πιέσουμε σε σχήμα τετραγώνου. Φακελώνουμε τη ζύμη και κάνουμε μία μονή βόλτα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Στη συνέχεια κάνουμε άλλη μια μονή βόλτα, την ξανασκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2-3 ώρες. Κάνουμε μία τελευταία μονή βολτα, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ακόμα 20 λεπτά και ύστερα ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος  5-6 χιλιοστών. Κάνουμε σχήματα της αρεσκείας μας και βάζουμε στη στόφα στους 30°C  μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους. Τέλος περνάμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160-170°C  για περίπου 15-20 λεπτά. TIPS

  • Το FAMA Butterin θα πρέπει να είναι στους 16°C όταν θα το δουλέψουμε.
  • Η θερμοκρασία της ζύμης και του λιπαρού δεν πρέπει να έχουν διαφορά μεγαλύτερη των 5°C.
  • Τα περάσματα στη σφολιατομηχανή θα πρέπει να γίνονται μεθοδικά (σκάλα σκάλα).
  • Κατά την πρώτη βόλτα δεν πρέπει να ανοίξουμε το ζυμάρι με το λιπαρό πάρα πολύ.


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: