×
MENU

Mont Blanc

Υλικά

Για την τάρτα:

  • 450γρ Ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82%
  • 300γρ Μαργαρίνη FAMA Soft G
  • 600γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 4 κρόκοι
  • 1500γρ αλεύρι ζαχαροπλαστικής

Για την κρέμα:

  • 1000γρ νερό
  • 350-400γρ Crème D’ Οr

Για την κρέμα κάστανου:

  • 1000γρ πουρέ κάστανο Fruigel
  • 150γρ μαργαρίνη Premium Imperial soft
  • 100γρ κρέμα γάλακτος Lowicz 36% UHT
Εκτέλεση Συνταγής

Για την τάρτα:

Χτυπάμε το Ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82%, τη Mαργαρίνη FAMA Soft G και τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό, μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα ενσωματώνουμε. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και το ενσωματώνουμε και αυτό. Μπορούμε να την αποθηκεύσουμε στο ψυγείο. Κάνουμε χρήση απευθείας από το ψυγείο. Ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης με τον πλάστη πάνω σε μια λαδόκολα και εφαρμόζουμε τη ζύμη σε ένα τσέρκι ύψους 3cm. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε στα τοιχώματά τις τρεις στρώσεις μεμβράνης και βάζουμε μέσα βάρος (φακές, ρύζι κτλ) και ψήνουμε στους 160°C  σε αερόθερμο φούρνο για 30-40 λεπτά.

Για την κρέμα:

Χτυπάμε την Crème Dor με το νερό και τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ με το σύρμα, στη γρήγορη ταχύτητα, για 2-3 λεπτά.

Για την κρέμα κάστανου:

Χτυπάμε τον πουρέ κάστανο fruigel με τη μαργαρίνη στο μίξερ με το φτερό μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος Lowicz 36% και την ενσωματώνουμε κι αυτήν. Περνάμε το μίγμα από ψιλή σίτα για να βγει όσο πιο λείο γίνεται.

Για το μοντάρισμα -> Μαρόν γλασσέ :Γεμίζουμε μια ψημένη τάρτα με την Crème D’ Οr που ετοιμάσαμε νωρίτερα και στη συνέχεια βάζουμε ψιλοκομμένα μαρόν γλασσέ μέσα της. Τοποθετούμε ένα ολόκληρο μαρόν γλασσέ στο κέντρο της τάρτας και το καλύπτουμε με σαντιγύ. Στη συνέχεια καλύπτουμε τη σαντιγύ με την κρέμα κάστανου που ετοιμάσαμε χρησιμοποιώντας σακούλα με τρυπητό κορνέ.