- 3.5 / 5
Διατροφικός θυσαυρός αρτοποιίας
Υλικά
Για την ζύμη
- 625γρ Αλεύρι 70% δυνατό
- 625γρ Αλεύρι Κίτρινο (χωριάτικο χονδρό)
- 1250γρ Indian Bread Uldo (μοναδικό πολύσπορο)
- 50γρ Μαγιά
- 1300γρ Νερό (αναλόγως την απορροφητικότητα των αλεύρων)
Για την διακόσμηση
- 250γρ Σουσάμι
- 60γρ Μαυροσούσαμο η αλλιώς Μαυροκούκι
Εκτέλεση Συνταγής
Χρόνος ζυμώματος: 2’ στην αργή ταχύτητα και 12’-14’ στην γρήγορη ταχύτητα.
Θερμοκρασία Ζύμης: 26 οC.
Χρόνος ξεκούρασης: 12 ώρες στο ψυγείο στους 5 οC, σε ειδικό σκεύος για τρόφιμα με καπάκι.
Κόψιμο-Ζύγισμα: 1000γρ το κάθε ένα.
Μορφοποίηση Ζύμης: Τετραγωνισμένο σχήμα σε φόρμες, περασμένο από σουσάμι με μαυροσούσαμο ή αλλιώς μαυροκούκι.
Χρόνος στοφαρίσματος: 30’ με θερμοκρασία 35 οC και υγρασία 75%.
Χρόνος Ψησίματος: 40’-50’ με αρκετό ατμό.
Θερμοκρασία φούρνου: 240 οC και έπειτα από 10’-15’ συνεχίζουμε στους 220 οC με κλειστό τάμπερ.
- 3.5 / 5
Βαθμολογήστε την συνταγή: