Υλικά

Για το παντεσπάνι:

  • 1κ Parisien Choco Sponge mix (μίγμα για παντεσπάνι κακάο)
  • 600γρ ολόκληρα αυγά
  • 200γρ νερό

 

Για την μους καρύδα:

  • 1000γρ Μους με γεύση βανίλια Top chef
  • 2250γρ γάλα 3,5%
  • 350γρ Paste Coconut Torronalba

 

Για την μους φράουλα:

  • 1000γρ Μους με γεύση φράουλα Top chef
  • 2250γρ γάλα 3,5%

Εκτέλεση Συνταγής

Για το παντεσπάνι:

Χτυπάμε τα αυγά με το νερό στην 1η ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα ParisienChoco Sponge mix και τα χτυπάμε όλα μαζί στην 3η ταχύτητα για 5-6 λεπτά. Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκια ή λαμαρίνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160οC για 30-35 περίπου  λεπτά ή σε προθερμασμένο τελαρωτό φούρνο στους 200οC (πάνω) και 180οC (κάτω) για 35-40 λεπτά.

 

Για την μους καρύδα:

Τοποθετούμε το μίγμα για μους (Μους με γεύση βανίλια Top chef) μαζί με το γάλα στο μίξερ και χτυπάμε στην γρήγορη ταχύτητα για 3-4 λεπτά αναλόγως ποσό σφιχτή την θέλουμε. Τοποθετούμε την μους σε μια μπασίνα, προσθέτουμε την πάστα παγωτού, paste coconut Torronalba, ενσωματώνουμε με μια μαρίζ καλά και σερβίρουμε.

 

Για την μους φράουλα:

Τοποθετούμε το μίγμα για μους (Μους με γεύση φράουλα Top chef) μαζί με το γάλα στο μίξερ και χτυπάμε στην γρήγορη ταχύτητα για 3-4 λεπτά αναλόγως ποσό σφιχτή την θέλουμε και σερβίρουμε.

 

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

Παίρνουμε σιλικόνη σε σχήμα μισής σφαίρας και γεμίζουμε πρώτα με την μους καρύδα -λιγότερο από την μέση της σιλικόνης-. Έπειτα, τοποθετούμε μια ολόκληρη φράουλα σε ζελέ fruigel στο κέντρο, ένα μικρό στρογγυλό κομματάκι παντεσπάνι και γεμίζουμε με την μους φράουλα μέχρι επάνω. Τοποθετούμε και το τελευταίο κομμάτι παντεσπάνι μας και παγώνουμε στην κατάψυξη για μια ώρα τουλάχιστον. Όταν παγώσουν, τις ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε με Crystal mirror White Chocolate και κάνουμε γραμμές με φαρτσιτούρα μαύρης σοκολάτας fruigel.

Τέλος, ντεκοράρουμε με λίγο ινδοκάρυδο στην κορυφή της πάστας μας.


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: