- 5 / 5
Black Forest Mini Cake
Υλικά
Για το κέικ σοκολάτας:
- 1000γρ Tiffany’s choco cake (Μίγμα για κέικ κακάο)
- 270γρ λάδι FAMA Fritto
- 500γρ νερό
- Βύσσινο σε ζελέ fruigel
- Σιρόπι κεράσι Amarena Fruigel
Για την κρέμα:
- 500γρ φυτική κρέμα Emilie
- 500γρ κρέμα γάλακτος Lowicz 36% UHT
- 100γρ ζάχαρη
- Nibs De Cacao EUROCAΟ
Εκτέλεση Συνταγής
Για το κέικ σοκολάτας: Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό για 1 λεπτό, στην αργή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια σπάτουλα και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 4-5 λεπτά. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ατομικές φόρμες γυάλινες. Στην συνέχεια βάζουμε στο κέντρο βύσσινο σε ζελέ fruigel και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180οC για 15-20 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο σας). Αφού ψηθούν τα τρυπάμε κα ρίχνουμε λίγο από το σιρόπι κεράσι Amarena Fruigel. Για την κρέμα: Χτυπάμε τη φυτική κρέμα Emilie με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα. Όταν ξεκινήσει να δένει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουν την επιθυμητή υφή. Τέλος διακοσμούμε με Βύσσινο σε ζελέ Fruigel και Nibs De Cacao της εταιρείας EUROCAO.
- 5 / 5