- 5 / 5
Aegina Pistachio Christmas Stolen
Υλικά
Για την ζύμη
• 1000γρ Briozito Magnus Bochen (πλήρες μίγμα μπριός)
• 60γρ Μαγιά νωπή
• 200γρ Άνυδρο λιπαρό γάλακτος με βανιλίνη 99,9% FAMA
• 425γρ Νερό
• 10γρ Μίγμα μπαχαρικών (κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, γλυκάνισος)
Για την γέμιση
• 250γρ Σταφίδες μικρές ξανθές
• 150γρ Αμύγδαλα σπασμένα
• 150γρ Κύβοι κοκτέιλ fruigel
Για την πάστα
• 100γρ Almond Crunchy Delicious Variegates Torronalba
• 100γρ Torrone Solubile Paste Torronalba
• 200γρ Cream-In (κρέμα γέμισης)
• 300γρ Νερό
Για την διακόσμηση
• 100γρ Ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82% FAMA (λιωμένο)
• 200γρ σκούρα απομίμηση σοκολάτας Decorar Cacao Eurocao
Εκτέλεση Συνταγής
Ζυμώνουμε πρώτα όλα τα υλικά μαζί για 5’στην αργή και 6’ στην γρήγορη ταχύτητα . Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, τους κύβους κοκτέιλ fruigel και ζυμώνουμε ακόμα για 2-3’ να ενσωματωθούν στο ζυμάρι. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα σκεύος τροφίμων, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10’. Κόβουμε και ζυγίζουμε σε τέσσερα μέρη, τα πλάθουμε μπάλες και πάλι 10’ ξεκούραση. Φτιάχνουμε την «Πάστα» με την Almond Crunchy Delicious Variegates Torronalba με Torrone Solubile Paste Torronalba και την Cream-In. Ανοίγουμε με τον πλάστη ή με τα χέρια το κάθε τεμάχιο ζύμης περίπου 22εκ διάμετρο, τοποθετούμε επάνω στο ζυμάρι από 150γρ Πάστα. Ρολάρουμε όπως το έχουμε μπροστά μας, προς την εσωτερική πλευρά μαζί με ελαφρώς μύτες στης δύο άκρες και πιέζουμε κατά μήκος της παλάμης μας το τελείωμα για να μην μας ανοίξει κατά την διάρκεια ψησίματος. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και βάζουμε για 20’ στην στόφα, με 38οC θερμοκρασία και 80% υγρασία. Ψήνουμε στους 190οC για 25-30’. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα περνάμε, με πινέλο, με λιωμένο ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82% FAMA. Όταν έχει απορροφήσει το βούτυρο, επικαλύπτουμε με σκούρα απομίμηση σοκολάτας Decorar Cacao Eurocao και πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης .
- 5 / 5