- 5 / 5
Σοκολατίνα καταρράκτης
Υλικά
- 1κ Parisien Choco Sponge mix (μίγμα για παντεσπάνι κακάο)
- 600γρ ολόκληρα αυγά
- 200γρ νερό
Για την μους σοκολάτα:
- 1000γρ Μους με γεύση σοκολάτα Top chef
- 2250γρ γάλα 3,5%
Εκτέλεση Συνταγής
Χτυπάμε τα αυγά με το νερό στην 1η ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα Parisien Choco Sponge mix και τα χτυπάμε όλα μαζί στην 3η ταχύτητα για 5-6 λεπτά. Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκια ή λαμαρίνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160οC για 30-35 περίπου λεπτά ή σε προθερμασμένο τελαρωτό φούρνο στους 200οC (πάνω) και 180οC (κάτω) για 35-40 λεπτά.
Για την μους σοκολάτα:
Τοποθετούμε το μίγμα για μους (Μους με γεύση σοκολάτα Top chef) μαζί με το γάλα στο μίξερ και χτυπάμε στην γρήγορη ταχύτητα για 3-4 λεπτά αναλόγως ποσό σφιχτή την θέλουμε.
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
Παίρνουμε δυο παντεσπάνια διαμέτρου 22εκ. και τα κόβουμε σε 8 φέτες ,γεμίζουμε εναλλάξ με την μους σοκολάτα που έχουμε ετοιμάσει μέχρι να τα κολλήσουμε όλα και παγώνουμε. Έπειτα, επικαλύπτουμε πρώτα με απομίμηση σοκολάτας, Decorar Cacao της Norte Eurocao και μετά επικαλύπτουμε μόνο το επάνω μέρος της σοκολατίνας προσεκτικά με πάστα σοκολάτας, Gregal chocolate της Norte Eurocao με μια σακούλα για να μας κάνει αυτό το χαρακτηριστικό ντεκόρ καταρράκτη. Γαρνίρουμε με Crema Νocciola Vela της Norte Eurocao και κεράσια που τα έχουμε χρωματίσει χρυσά.
- 5 / 5