Υλικά

Για τα Donuts:

  • 5000γρ Berlin 50% (Μίγμα για donuts)
  • 5000γρ αλεύρι Τ55%
  • 4600γρ νερό (σε θερμοκρασία 3οC)
  • 600γρ μαγιά νωπή

Για την κρέμα:

  • 1000γρ νερό
  • 400γρ Creme D'Or (Κρέμα ζαχαροπλαστικής)

Εκτέλεση Συνταγής

Για τα Donuts: Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο ταχυζυμωτήριο και τα ζυμώνουμε για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για 7-8 στη γρήγορη ταχύτητα (στο τέλος της ζύμωσης το ζυμάρι θα πρέπει να έχει θερμοκρασία 23-24οC). Κόβουμε τη ζύμη σε 2 ζυμάρια των 3,5 κιλών και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά στους 25οC σκεπασμένα με μία πετσέτα (θερμοκρασία περιβάλλοντος). Ανοίγουμε σε σφολιατομηχανή και κόβουμε τη ζύμη σε μερίδια των 100γρ, μορφοποιούμε και στοφάρουμε στους 30-35οC για περίπου 60-70  λεπτά με 60% υγρασία (οι θερμοκρασίες και οι χρόνοι της στόφας εξαρτώνται από το μέγεθος των donuts). Τηγανίζουμε σε φοινικέλαιο FAMA στους 180οC για περίπου 1 λεπτό την κάθε μεριά.   Για την κρέμα : Χτυπάμε την Creme D'Or με το νερό στο μίξερ με το σύρμα, στη γρήγορη ταχύτητα, για 3-4 λεπτά.   Μοντάρισμα Κόβουμε τα donuts στη μέση και γεμίζουμε με Creme D'Or  και οδοντωτό κορνέ σχηματίζοντας ροζέτες. Διακοσμούμε από πάνω με Angel Icing και κανέλα!


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: