- 5 / 5
Κορμός σοκολάτας με ταχίνι και μπισκότα
Υλικά
Για νηστίσιμα μπισκότα
- 375γρ Άχνη
- 200γρ Μαργαρίνη FAMA Imperial
- 425γρ Μαργαρίνη FAMA Soft G
- 1κ Αλεύρι 70% μαλακό
- 1-2γρ Βανιλίνη FAMA
Για τον κορμό
- 1000γρ Σοκολάτα υγείας Wengue 70% Eurocao
- 600γρ Crema Classic Ταχίνι
- 500γρ Νηστίσιμα Μπισκότα
Για την επικαλυψη
- 200γρ Gregal Chocolate Eurocao (Πάστα Σοκολάτας με 11% αυθεντική σοκολάτα)
Εκτέλεση Συνταγής
Για νηστίσιμα μπισκότα
Ενσωματώνουμε την άχνη με την Μαργαρίνη FAMA Soft G και την Μαργαρίνη FAMA Imperial στο μίξερ με το φτερό. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και την βανιλίνη FAMA και τα ενσωματώνουμε κι αυτά. Δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε (είτε με τη βοήθεια μίας λαδόκολλας, είτε με το χέρι) και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160°C για 12-15’ ή σε τελαρωτό στους 200°C (πάνω) και 170°C (κάτω) για 20’.
Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε κανέλα ή Cacao Blanxart Eurocao 22/24 ή Kύβους Πορτοκάλι fruigel ή Σκαλιέτα FAMA ή ξηρούς καρπούς.
Για τον κορμό
Τοποθετούμε την Σοκολάτα υγείας Wengue 70% Eurocao μαζί με την Crema Classic Ταχίνι σε ένα σκεύος και τις λιώνουμε σε μπαιν -μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων μέχρι θερμοκρασίας 35°C - 40°C.
Ομογενοποιούμε καλά και προσθέτουμε τα μπισκότα που έχουμε ψήσει πριν και είναι κρύα, τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε στο μίγμα μας.
Σερβίρουμε σε φόρμα της αρεσκείας μας και παγώνουμε για 1 ώρα. Ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε με Gregal Chocolate Eurocao
TIPS: Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ότι άλλο υλικό επιθυμούμε, όπως αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.
- 5 / 5