- 5 / 5
Ταχινόπιτα
Υλικά
- 1000 γρ αλεύρι τύπου Αμερικής
- 150 γρ λάδι FAMA Choice
- 300 γρ ζάχαρη
- 150 γρ μαγιά νωπή
- 500 γρ νερό
- 150 γρ Crema Classic Ταχίνι
- (Προαιρετικά 200γρ προζύμι)
- 1000 γρ Crema Classic Ταχίνι (για τη γέμιση)
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε (περίπου 10 λεπτά) μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά σκεπασμένη με μια μεμβράνη. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε το κάθε ζυμάρι στη σφολιατομηχανή σε διάσταση 30Χ70. Βάζουμε σε κάθε ζυμάρι 500γρ Crema Classic Tαχίνι και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Ρολάρουμε προς τα πάνω και κόβουμε σε μερίδια των 3 εκατοστών. Τοποθετούμε σε ταψάκι 30X40 και τα βάζουμε στη στόφα στους 30-35°C για 30 λεπτά περίπου. Τα ψεκάζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160-170°C για 12-14 λεπτά. Μπορούμε να περάσουμε τις ταχινόπιτες με σιρόπι ή να βάλουμε από πάνω κρέμα Crema Classic Ταχίνι ή να πασπαλίσουμε με άχνη.
- 5 / 5