Υλικά

Για κέικ ροδιού και κέικ καραμέλας γάλακτος

  • 250γρ Primo Pomegranate Cake (Μίγμα για κέικ Ροδιού) ή Primo Toffee Caramel Cake (Μίγμα για κέικ Καραμέλας Γάλακτος)
  • 70γρ Ηλιέλαιο FAMA Sunshine 
  • 115γρ Νερό

 

Για κέικ κακάο

  • 250γρ Tiffany’s Choco Cake (Μίγμα για κέικ κακάο)
  • 68γρ Ηλιέλαιο FAMA Sunshine
  • 125γρ Νερό

 

Για βουτυρόκρεμα

  • 500γρ Fondant powder Couplet
  • 275γρ Μαργαρίνη FAMA Imperial Soft ή 270γρ Ανάλατο Βούτυρο Γάλακτος 82% De Brandt
  • 50γρ Νερό

 

Για την γέμιση

  • 180γρ Θερμοανθεκτική Γέμιση με έξτρα κομμάτια Μήλο frutopia

 

Για την επικάλυψη

  • 200γρ Fondant powder Couplet
  • 10γρ Cacao Blanxart 22/24 Eurocao
  • 30γρ Νερό (80 οC)

 

Για σιρόπι ροδιού

  • 200γρ Νερό
  • 250γρ Ζάχαρη 
  • 60γρ Λικέρ Ροδιού
  • 0.5γρ Ξυνό

 

 

Εκτέλεση Συνταγής

Για κέικ ροδιού και κέικ καραμέλας γάλακτος

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό για 2-3’ στην μεσαία ταχύτητα και στρώνουμε σε μικρές λαμαρίνες για σιροπιαστά. Ψήνουμε στους 180 οC για 15-20’ αναλόγως τον φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

 

Για κέικ κακάο

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό για 1’ στην αργή ταχύτητα και για 4-5’ στην μεσαία ταχύτητα και στρώνουμε σε μικρές λαμαρίνες για σιροπιαστά. Ψήνουμε στους 170-180 οC για 15- 20’ αναλόγως τον φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

 

Για βουτυρόκρεμα

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ πρώτα το νερό (25ο C), έπειτα το Fondant powder Couplet και τα ενσωματώνουμε με το σύρμα στην αργή ταχύτητα. Προσθέτουμε την μαργαρίνη FAMA Imperial Soft σε θερμοκρασία δωματίου (22οC) και τα χτυπάμε μαζί για 3-4’ μέχρι να διογκωθούν.

 

Για την επικάλυψη

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα για 1’ στην αργή ταχύτητα και για 1’ στην μεσαία. Το διατηρούμε πάντα σε μπεν μαρί για να έχει την ρευστότητα που θέλουμε.

 

Για σιρόπι ροδιού

Τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί να πάρουν μία βράση για 1’. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

 

Μοντάρισμα

Σε μία βάση τοποθετούμε πρώτα το κέικ κακάο, το περνάμε με το σιρόπι ροδιού και στρώνουμε με βουτυρόκρεμα. Στην συνέχεια, τοποθετούμε από επάνω το κέικ καραμέλας γάλακτος, περνάμε με το σιρόπι ροδιού και στρώνουμε την Θερμοανθεκτική Γέμιση με έξτρα κομμάτια Μήλο frutopia. Βάζουμε από επάνω το κέικ ροδιού, το περνάμε με το σιρόπι ροδιού και στρώνουμε με βουτυρόκρεμα. Τέλος, τοποθετούμε πάλι το κέικ κακάο, το περνάμε με το σιρόπι ροδιού και επικαλύπτουμε με το φοντάν κακάο . Διακοσμούμε με φοντάν.


  • 3 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: