- 5 / 5
Παραδοσιακός χωριάτικος άρτος με προζύμι σίτου
Υλικά
• 1400γρ Αλεύρι κίτρινο (χωριάτικο)
• 600γρ Αλεύρι 70% δυνατό
• 140γρ Liquid Wheat Sourdough ULDO (Έτοιμο Ανενεργό Υγρό Προζύμι Σίτου) από 5% έως 10% επί του αλεύρου
• 40γρ Mαγιά
• 30γρ Aλάτι
• 40γρ Ηλιέλαιο Sunshine FAMA
• 1300γρ Νερό (20-22οC)
Εκτέλεση Συνταγής
Χρόνος ζυμώματος: 5’ στην αργή ταχύτητα και 10’ στην γρήγορη ταχύτητα.
Θερμοκρασία ζύμης: 24-26οC.
Χρόνος ξεκούρασης: 40’ σκεπασμένο το ζυμάρι με βαμβακερό πανί.
Κόψιμο- Ζύγισμα: 1000γρ το ένα, πλάσιμο κατά βούληση.
Χρόνος ξεκούρασης στην στόφα: 50’ με θερμοκρασία 35οC και 75% Υγρασία.
Χρόνος ψησίματος: 40’-45’ με αρκετό ατμό.
Θερμοκρασία φούρνου: 220οC -230οC.
- 5 / 5
Βαθμολογήστε την συνταγή: