- 5 / 5
Κορμός Μήλο-Κανέλα
Υλικά
Για το παντεσπάνι :
• 1000γρ Parisien Sponge mix (μίγμα για λευκό παντεσπάνι)
• 1200γρ Ολόκληρα αυγά
• 100γρ Νερό
• 100γρ Ζάχαρη
Για την κρέμα :
• 1000γρ Νερό
• 350-400γρ Crème D’Or (κρέμα πατισερί)
• 2γρ Κανέλα
Εκτέλεση Συνταγής
Για το παντεσπάνι :
Χτυπάμε τα αυγά με το νερό στο μίξερ με το σύρμα για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το μίγμα Parisien Sponge mix και την ζάχαρη και τα χτυπάμε όλα μαζί στη γρήγορη ταχύτητα για 5-6 λεπτά. Κόβουμε με σακούλα και ίσιο κορνέ σε λαδόκολλα 40x60εκ, ισιώνουμε με σπαστή παλέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 190-200οC για 3-4 λεπτά με το τάμπερ ανοιχτό.
Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνταγή του παντεσπανιού αυτούσια για να κάνουμε rolle.
Για την κρέμα :
Χτυπάμε την Crème D’Or με το νερό στο μίξερ με το σύρμα, στη γρήγορη ταχύτητα, για 3-4 λεπτά.
Μοντάρισμα :
Παίρνουμε το rolle που έχουμε ετοιμάσει και απλώνουμε την κρέμα με την κανέλα που έχουμε φτιάξει. Στην συνέχεια, απλώνουμε τους κύβους μήλου Vortumnus και ρολάρουμε μέσα σε μια λαδόκολλα. Το σφίγγουμε γερά, παγώνουμε καλά, ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε με φαρτσιτούρα λευκή σοκολάτα fruigel. Τέλος, ρίχνουμε λίγο κανέλα και ντεκοράρουμε με φρέσκο μήλο, το οποίο έχουμε περάσει από διάφανο ζελέ fruigel και ντεκόρ σοκολάτας που έχουμε φτιάξει με premium απομίμηση σοκολάτας Zafiro Bitter Eurocao και Zafiro White Eurocao.
- 5 / 5