Υλικά

Για το παγωτό μπανάνα:

  • 620γρ γάλα πλήρες 3,5%
  • 140γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 135γρ κρέμα γάλακτος Lowitz 36%
  • 65γρ Base PANNA 100 FC TORRONALBA
  • 22,5γρ άπαχο γάλα σε σκόνη FAMA
  • 15γρ δεξτρόζη FAMA
  • 100γρ Banana fruit paste TORRONALBA
  • 100γρ γάλα πλήρες 3,5%

  Για το παγωτό Albarella:

  • 620γρ γάλα πλήρες 3,5%
  • 140γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 135γρ κρέμα γάλακτος Lowitz 36%
  • 65γρ Base PANNA 100 FC
  • 22,5γρ γάλα άπαχο σε σκόνη FAMA
  • 15γρ δεξτρόζη FAMA
  • 100γρ Albarella paste TORRONALBA

Εκτέλεση Συνταγής

Για το παγωτό μπανάνα: Τοποθετούμε το γάλα, τη μισή ζάχαρη κα τη δεξτρόζη στον παστεριωτή και ξεκινάμε τη διαδικασία της παστερίωσης. Όταν η θερρμοκρασία φτάσει στους 45οC προσθέτουμε το άπαχο γάλα σε σκόνη, την υπόλοιπη ζάχαρη και το πηκτικό Base PANNA 100 FC, αφού πρώτα τα ανακατέψουμε μεταξύ τους, για να μπορέσουν να ομογενοποιηθούν καλύτερα με το γάλα. Αφού γίνει η παστερίωση και ξεκινήσει η διαδικασία τη ψύξης προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος Lowitz 36% στους 45οC. Αφού ωριμάσει η βάση, προσθέτουμε την πάστα παγωτού  Banana fruit paste και τα 100γρ γάλακτος και τα ομογενοποιούμε με το μπλέντερ χειρός. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην παγωτομηχανή το μίγμα και ξεκινάμε τη διαδικασία της ψύξης.   Για το παγωτό Albarella:   Τοποθετούμε το γάλα, τη μισή ζάχαρη κα τη δεξτρόζη στον παστεριωτή και ξεκινάμε τη διαδικασία της παστερίωσης. Όταν η θερρμοκρασία φτάσει στους 45οC προσθέτουμε το άπαχο γάλα σε σκόνη, την υπόλοιπη ζάχαρη και το πηκτικό Base PANNA 100 FC, αφού πρώτα τα ανακατέψουμε μεταξύ τους, για να μπορέσουν να ομογενοποιηθούν καλύτερα με το γάλα. Αφού γίνει η παστερίωση και ξεκινήσει η διαδικασία τη ψύξης προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος Lowitz 36% στους 45οC. Αφού ωριμάσει η βάση, προσθέτουμε την πάστα παγωτού Albarella paste και τα ομογενοποιούμε με το μπλέντερ χειρός. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην παγωτομηχανή το μίγμα και ξεκινάμε τη διαδικασία της ψύξης. Γεμίζουμε τη μισή μπασκέτα με τη μία γεύση και την άλλη μισή με την άλλη. Διακοσμούμε με variegato Don Giovanni της εταιρείας TORRONALBA.


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: