- 5 / 5
Caramel Fusion με κομμάτια βάφλας
Υλικά
- 620γρ γάλα πλήρες 3,5%
- 140γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 135γρ κρέμα γάλακτος Lowitz 36%
- 65γρ Base PANNA 100 FC
- 22,5γρ γάλα άπαχο σε σκόνη FAMA
- 15γρ δεξτρόζη FAMA
- 100γρ Alpen Mou Cream Paste
- 100γρ γάλα πλήρες 3,5%
- Wafer Time Delicious Variegates
- Dulce De Leche Delicious Variegates
Εκτέλεση Συνταγής
Τοποθετούμε το γάλα, τη μισή ζάχαρη κα τη δεξτρόζη στον παστεριωτή και ξεκινάμε τη διαδικασία της παστερίωσης. Όταν η θερρμοκρασία φτάσει στους 45οC προσθέτουμε το άπαχο γάλα σε σκόνη, την υπόλοιπη ζάχαρη και το πηκτικό Base PANNA 100 FC, αφού πρώτα τα ανακατέψουμε μεταξύ τους, για να μπορέσουν να ομογενοποιηθούν καλύτερα με το γάλα. Αφού γίνει η παστερίωση και ξεκινήσει η διαδικασία τη ψύξης προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος Lowitz 36% στους 45οC. Αφού ωριμάσει η βάση, προσθέτουμε την πάστα παγωτού Alpen Mou Cream Paste και τα 100γρ γάλακτος και τα ομογενοποιούμε με το μπλέντερ χειρός. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην παγωτομηχανή το μίγμα και ξεκινάμε τη διαδικασία της ψύξης. Διακοσμούμε με τις ρίπλες Wafer Time Delicious Variegate & Dulce De Leche Delicious Variegate.
- 5 / 5