Υλικά

Για την ζύμη

  • 850 γρ Αλεύρι 70% δυνατό
  • 250 γρ Castle Bread (Παραδοσιακό Πολωνέζικο ψωμί)
  • 90 γρ Μαγιά
  • 30 γρ Ζάχαρη
  • 30 γρ Light Malt Extract (Εκχύλισμα βύνης κριθαριού ανοιχτόχρωμο)
  • 15 γρ Αλάτι
  • 60 γρ Λαδι Fritto (Φυτικό Μίγμα Ραφινέ)
  • 600 γρ Νερό

  Για την γέμιση

  • Sauce Mediterranea (Μίγμα για σάλτσα στιγμής) ( 1:6) αραίωμα με νερό
  • Kοτόπουλο σε φέτες αλλαντικό
  • Kίτρινο τυρί κατσικίσιο (τρίμμα)
  • Nτοματιά μικρά
  • Πιπεριές κόκκινες, κίτρινες, πράσινες (σε λεπτές φέτες)
  •  Φρέσκια ρίγανη
  • Φρέσκο θυμάρι

 

Εκτέλεση Συνταγής

  Ζυμώνουμε τα υλικά για το ζυμάρι της πίτσας για 2-3’ στην 1η ταχύτητα και 5-6’ στην 2η ταχύτητα με το «φτερό». Τυλίγουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο στους     5ο C για 30’. Κόβουμε- ζυγίζουμε την ζύμη σε κομμάτια των 200γρ το ένα, πλάθουμε μπάλες και στην συνέχεια τα σκεπάζουμε με πανί βαμβακερό για 20-30’ ή τοποθετούμε σε πλαστικό σκεύος με καπάκι κατάλληλο για τρόφιμα και αφήνουμε το μιγμα στο ψυγείο για 24 ώρες. Ανοίγουμε με τον πλάστη ή την σφολιατομηχανή το ζυμάρι μας σε πάχος 1εκ και 22εκ διάμετρο. Τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης ομοιόμορφα επάνω στο ζυμάρι και ψήνουμε στους 240οC  για 10’.


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: