- 5 / 5
Castle Pizza με ζύμη δημητριακών
Υλικά
Για την ζύμη
- 850 γρ Αλεύρι 70% δυνατό
- 250 γρ Castle Bread (Παραδοσιακό Πολωνέζικο ψωμί)
- 90 γρ Μαγιά
- 30 γρ Ζάχαρη
- 30 γρ Light Malt Extract (Εκχύλισμα βύνης κριθαριού ανοιχτόχρωμο)
- 15 γρ Αλάτι
- 60 γρ Λαδι Fritto (Φυτικό Μίγμα Ραφινέ)
- 600 γρ Νερό
Για την γέμιση
- Sauce Mediterranea (Μίγμα για σάλτσα στιγμής) ( 1:6) αραίωμα με νερό
- Kοτόπουλο σε φέτες αλλαντικό
- Kίτρινο τυρί κατσικίσιο (τρίμμα)
- Nτοματιά μικρά
- Πιπεριές κόκκινες, κίτρινες, πράσινες (σε λεπτές φέτες)
- Φρέσκια ρίγανη
- Φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση Συνταγής
Ζυμώνουμε τα υλικά για το ζυμάρι της πίτσας για 2-3’ στην 1η ταχύτητα και 5-6’ στην 2η ταχύτητα με το «φτερό». Τυλίγουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο στους 5ο C για 30’. Κόβουμε- ζυγίζουμε την ζύμη σε κομμάτια των 200γρ το ένα, πλάθουμε μπάλες και στην συνέχεια τα σκεπάζουμε με πανί βαμβακερό για 20-30’ ή τοποθετούμε σε πλαστικό σκεύος με καπάκι κατάλληλο για τρόφιμα και αφήνουμε το μιγμα στο ψυγείο για 24 ώρες. Ανοίγουμε με τον πλάστη ή την σφολιατομηχανή το ζυμάρι μας σε πάχος 1εκ και 22εκ διάμετρο. Τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης ομοιόμορφα επάνω στο ζυμάρι και ψήνουμε στους 240οC για 10’.
- 5 / 5
Βαθμολογήστε την συνταγή: