- 5 / 5
Gregal Quattro Mousse (Top Chef)
Υλικά
Για το κέικ
- 1000γρ Vanilla Dream Cake (Μίγμα για κρημ κέικ με άρωμα βανίλια)
- 350γρ ολόκληρα αυγά
- 300γρ λάδι FAMA Fritto
- 225γρ νερό
Για τις Μους (Σοκολάτα, Μόκα, Φράουλα, Βανίλια)
- 1000γρ μίγμα για μους Top Chef
- 2250γρ γαλα 3,5% λιπαρά
Εκτέλεση Συνταγής
Για το κέικ Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό για 1 λεπτό, στην αργή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια σπάτουλα και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 4-5 λεπτά. Τοποθετούμε τη ζύμη σε τσερκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 – 170οC για 35-45 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο σας). Για τις Μους (Σοκολάτα, Μόκα, Φράουλα, Βανίλια) Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το μίγμα για μους και το γάλα(κρύο), τα χτυπάμε για 4 λεπτά περίπου στην γρήγορη ταχύτητα μέχρι να σφίξει. ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ Κόβουμε το Vanilla Dream Cake οριζόντια σε φέτες και γεμίζουμε με μους τοποθετώντας μια φέτα κέικ με μια στρώση μους . Τέλος παγώνουμε και επικαλύπτουμε με Gregal Chocolate (Πάστα Σοκολάτας για επικάλυψη)
- 5 / 5