- 5 / 5
Happy Fathers Day Cake
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 1κ Parisien Choco Sponge mix (μίγμα για παντεσπάνι κακάο)
- 600γρ ολόκληρα αυγά
- 200γρ νερό
Για την μους σοκολάτα
- 150γρ Σοκολάτα γάλακτος Mara Milk Eurocao
- 380γρ Σοκολάτα υγείας Haya 60% Eurocao
- 200γρ Γάλα 3,5%
- 300γρ Κρέμα γάλακτος Lowicz 36%
- 500γρ Φυτική κρέμα Emilie 28%
Για την λευκή μους με βανίλια bon bon (Torronalba):
- 625γρ Κρέμα γάλακτος LOWITZ 36%
- 800γρ Λευκή σοκολάτα White Miravet Eurocao
- 3 Φύλλα ζελατίνης (180 bloom σε κρύο νερό)
- 2000γρ Κρέμα γάλακτος LOWITZ 36%
- 300γρ Πάστα παγωτού Vanilla Bon Bon Torronalba
Ζαχαρόπαστες
- 400γρ Γαλάζια
- 200γρ Κόκκινη
- 100γρ Λευκή
Μοντάρισμα
Παίρνουμε ένα τσέρκι, τοποθετούμε ένα φύλλο παντεσπάνι, γεμίζουμε με μους σοκολάτα και τοποθετούμε ένα ακόμα φύλλο παντεσπάνι. Γεμίζουμε με την λευκή μους και κλείνουμε στρώνοντας με μια παλέτα. Παγώνουμε στην κατάψυξη και ανοίγουμε τις ζαχαρόπαστες για να επικαλύψουμε την τούρτα μας και να κάνουμε το σχέδιο που επιθυμούμε.
Εκτέλεση Συνταγής
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με το νερό στην 1η ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα για 1’ μέχρι να ενσωματωθούν. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το μίγμα Parisien Choco Sponge mix και τα χτυπάμε όλα μαζί στην 3η ταχύτητα για 5-6’. Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκια ή λαμαρίνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160 οC για 30-35’ περίπου ή σε προθερμασμένο τελαρωτό φούρνο στους 200 οC (πάνω) και 180 οC (κάτω) για 35-40’.
Για την μους σοκολάτα
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος Lowicz 36% με το γάλα και προσθέτουμε τις σοκολάτες. Στην συνέχεια, προσθέτουμε την φυτική κρέμα Emilie 28% χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού όταν το μίγμα βρίσκεται στους 40 οC.
Για την λευκή μους με βανίλια bon bon (Torronalba)
Ζεσταίνουμε την Κρέμα γάλακτος LOWITZ 36% μέχρι θερμοκρασίας 85 οC και την ρίχνουμε πάνω στην λευκή σοκολάτα White Miravet Eurocao προσθέτοντας τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης και την πάστα παγωτού Vanilla Bon Bon Torronalba.
Όταν το μίγμα φτάσει 35 οC, ανακατεύουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος LOWITZ 36%.
- 5 / 5