Υλικά

Για την τάρτα:

  • 750 γρ ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82%
  • 750 γρ μαργαρίνη FAMA Soft G
  • 1200 γρ ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 8 κρόκοι
  • 3κ αλεύρι ζαχαροπλαστικής

Για το μοντάρισμα:

  • Μπανάνες
  • Καραμέλα γάλακτος Fruigel
  • Φυτική κρέμα Emillie, ή κρέμα γάλακτος Lowicz 36%, ή και τα δυο μαζί)
  • Φλούδες σοκολάτας

Εκτέλεση Συνταγής

Για την τάρτα:

Χτυπάμε το  ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82%, τη μαργαρίνη FAMA Soft G και τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό, μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα ενσωματώνουμε. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και το ενσωματώνουμε και αυτό. Μπορούμε να την αποθηκεύσουμε στο ψυγείο. Κάνουμε χρήση απευθείας από το ψυγείο. Ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης με τον πλάστη πάνω σε μια λαδόκολα και εφαρμόζουμε τη ζύμη σε ένα τσέρκι ύψους 3cm. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε στα τοιχώματά της τρεις στρώσεις μεμβράνης και βάζουμε μέσα βάρος (φακές, ρύζι κτλ) και ψήνουμε στους 160°C  σε αερόθερμο φούρνο για 30-40 λεπτά.

Για το μοντάρισμα:

Κόβουμε κάθετα τις μπανάνες  και τις βάζουμε σε όλη την επιφάνεια μιας ψημένης τάρτας. Ζεσταίνουμε την Καραμέλα γάλακτος Fruigel σε ένα κατσαρολάκι (ή σε φούρνο μικροκυμάτων) και επικαλύπτουμε τις μπανάνες. Αφήνουμε την Caramel paste να στερεοποιηθεί είτε στο ψυγείο είτε σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε τη φυτική κρέμα Emillie και κάνουμε ροζέτες, με οδοντωτό κορνέ, πάνω στην τάρτα μέχρι να καλύψουμε όλη της την επιφάνεια. Τέλος ρίχνουμε από πάνω φλούδες σοκολάτας για διακόσμηση.


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: