- 5 / 5
Κέικ ροδιού με frosting τυριού
Υλικά
Για το κέικ:
- 1000γρ Primo Pomegranate Cake (μίγμα για κέικ ροδιού)
- 280γρ Ηλιέλαιο FAMA Sunshine
- 460γρ Νερό
Για το frosting τυριού:
- 250γρ Ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82% FAMA
- 500γρ Ζάχαρη άχνη
- 400γρ Τυρί κρέμα
- 1 κ.γ. Σιρόπι βανίλιας
Εκτέλεση Συνταγής
Για το κέικ:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό για 1’ στην αργή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια σπάτουλα και χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα για 4-5’. Τοποθετούμε τη ζύμη σε φόρμες(τσέρκια) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 – 170 οC για 35-45’ περίπου (ανάλογα με το φούρνο σας).
Για το frosting τυριού:
Τοποθετούμε το ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82% FAMA στο μίξερ μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα αφρατεύουμε. Στην συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα τυριού και την βανίλια και αφρατεύουμε καλά. Τέλος, τοποθετούμε σε σακούλα και σερβίρουμε.
Μοντάρισμα:
Κόβουμε σε 4 φέτες το κέικ ροδιού που έχουμε ψήσει, γεμίζουμε με το frosting τυριού εναλλάξ και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
- 5 / 5