- 4.7 / 5
Νηστίσιμα Ποντιακά Κερκέλια
Υλικά
Για την ζύμη
- 900γρ Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
- 120γρ Ζάχαρη
- 100γρ Σιρόπι με άρωμα μελιού fruigel
- 180γρ Λάδι FAMA Fritto
- 40γρ Μαγιά
- 80γρ Συμπυκνωμένο ξύσμα πορτοκαλιού fruigel
- Λίγο αλάτι
- 360γρ Νερό (χλιαρό)
Για επάλειψη
- 50γρ Σιρόπι με άρωμα μελιού fruigel
Για την διακόσμηση
- 200γρ Uldo Sunny Topping (Σπόροι κόκκινου και κοινού Κεχριού, μαύρου Σουσαμιού για Διακοσμήσεις Αρτοποιΐας) ή Σουσάμι
Εκτέλεση Συνταγής
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2’ στην αργή ταχύτητα και 2-3’ στην γρήγορη ταχύτητα.
Ξεκουράζουμε την ζύμη για 40’ σκεπασμένη με μεμβράνη.
Κόβουμε 25γρ ή 50γρ το ένα, πλάθουμε φιτίλι και δίνουμε σχήμα κουλουριού.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με το σιρόπι με άρωμα μελιού fruigel και τα βουτάμε στους σπόρους Uldo Sunny Topping.
Τα αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 15’ και τέλος τα ψήνουμε στους 180 οC για 15’ ώσπου να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- 4.7 / 5
Βαθμολογήστε την συνταγή: