- 5 / 5
Άρτος Σικάλεως με νιφάδες πατάτας
Υλικά
Για την ζύμη
- 1000γρ Αλεύρι 70% δυνατό αρτοποιίας
- 500γρ SmakoVit Uldo (μίγμα αρτοποιίας σικάλεως με νιφάδες πατάτας)
- 40γρ Μαγιά
- 60γρ Ηλιέλαιο FAMA Sunshine
- 1100γρ Νερό
Για την διακόσμηση
- Αλεύρι κίτρινο χωριάτικο
Εκτέλεση Συνταγής
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3’ στην αργή ταχύτητα και 5’-6’ στην γρήγορη ταχύτητα, αναλόγως το ζυμωτήριο. Θ
- Θερμοκρασία ζύμης: 26 οC
- Χρόνος ξεκούρασης (ζύμης): 30’
- Κόβουμε – Ζυγίζουμε: 580γρ-600γρ πλάθουμε και Ρολάρουμε στο κίτρινο αλεύρι
- Χρόνος στοφαρίσματος: 40’ σε Θερμοκρασία 35 οC και Υγρασία 75%
- Χρόνος ψησίματος: 45’
Θερμοκρασία φούρνου: Ψήνουμε αρχικά στους 240 οC για 10’-15’ και έπειτα στους 210οC έως το τέλος του χρόνου ψησίματος. Τα τελευταία 10’ ανοίγουμε το τάμπερ.
- 5 / 5
Βαθμολογήστε την συνταγή: