Υλικά

ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ: 

 

  • 1000γρ Αλεύρι 70% δυνατό
  • 250γρ Αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 625γρ SmakoVit Uldo (μίγμα σίκαλης με νιφάδες πατάτας)
  • 100γρ Liquid Wheat Sourdough Uldo (Υγρό προζύμι σε σκόνη)
  • 100γρ Κακάο Blanxart 22/24 Eurocao
  • 80γρ Μαγιά
  • 1450γρ Νερό

 

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΥΛΙΚΑ:

 

  • 100γρ Κράνμπερι μαλακά (ολόκληρα)
  • 150γρ Φουντούκια ψημένα (ολόκληρα)
  • 250γρ Σοκολάτα υγείας Wenque 70% Eurocao

Εκτέλεση Συνταγής

Ζυμώνουμε πρώτα όλα τα υλικά της ζύμης μαζί, για 3’-4’ στην αργή ταχύτητα και 5’ στην γρήγορη ταχύτητα. Χαμηλώνουμε πάλι στην αργή ταχύτητα και προσθέτουμε και τα πρόσθετα υλικά. Ζυμώνουμε για άλλα 3’-4’, τοποθετούμε το ζυμάρι σε πλαστικό σκεύος (ειδικά για τρόφιμα) ελαφρώς λαδωμένο με ηλιέλαιο FAMA Sunshine, το διπλώνουμε δύο φορές σταυρωτά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40’.

Κόβουμε- Ζυγίζουμε 600γρ το καθένα, τα πλάθουμε όπως επιθυμούμε, τα βουτάμε σε λευκό αλεύρι και με την ραφή από κάτω τα τοποθετούμε σε αλευρωμένα τελάρα ή λαμαρίνες.

Αποθηκεύουμε στην στόφα στους 35 ºC με 75% υγρασία για 30’-35’, τα αναποδογυρίζουμε, ψήνουμε αρχικά στους 220 ºC με ατμό για 15’-20’ και έπειτα ανοίγουμε το τάμπερ να ψηθούν έως το τέλος.

 


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: