- 5 / 5
Χριστουγεννιάτικος Άρτος
Υλικά
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ:
- 1000γρ Αλεύρι 70% δυνατό
- 250γρ Αλεύρι ολικής αλέσεως
- 625γρ SmakoVit Uldo (μίγμα σίκαλης με νιφάδες πατάτας)
- 100γρ Liquid Wheat Sourdough Uldo (Υγρό προζύμι σε σκόνη)
- 100γρ Κακάο Blanxart 22/24 Eurocao
- 80γρ Μαγιά
- 1450γρ Νερό
ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΥΛΙΚΑ:
- 100γρ Κράνμπερι μαλακά (ολόκληρα)
- 150γρ Φουντούκια ψημένα (ολόκληρα)
- 250γρ Σοκολάτα υγείας Wenque 70% Eurocao
Εκτέλεση Συνταγής
Ζυμώνουμε πρώτα όλα τα υλικά της ζύμης μαζί, για 3’-4’ στην αργή ταχύτητα και 5’ στην γρήγορη ταχύτητα. Χαμηλώνουμε πάλι στην αργή ταχύτητα και προσθέτουμε και τα πρόσθετα υλικά. Ζυμώνουμε για άλλα 3’-4’, τοποθετούμε το ζυμάρι σε πλαστικό σκεύος (ειδικά για τρόφιμα) ελαφρώς λαδωμένο με ηλιέλαιο FAMA Sunshine, το διπλώνουμε δύο φορές σταυρωτά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40’.
Κόβουμε- Ζυγίζουμε 600γρ το καθένα, τα πλάθουμε όπως επιθυμούμε, τα βουτάμε σε λευκό αλεύρι και με την ραφή από κάτω τα τοποθετούμε σε αλευρωμένα τελάρα ή λαμαρίνες.
Αποθηκεύουμε στην στόφα στους 35 ºC με 75% υγρασία για 30’-35’, τα αναποδογυρίζουμε, ψήνουμε αρχικά στους 220 ºC με ατμό για 15’-20’ και έπειτα ανοίγουμε το τάμπερ να ψηθούν έως το τέλος.
- 5 / 5