- 4 / 5
Γαλλική σφολιάτα
Υλικά
- 100 γρ αλεύρι σφολιάτας
- 600 γρ νερό
- 15 γρ αλάτι
- 50 γρ ανάλατο Βούτυρο γάλακτος 82%(ή μαργαρίνη FAMA Imperial)
- 800 γρ μαργαρίνη FAMA Croissant A
Εκτέλεση Συνταγής
Κάνουμε ένα ζυμάρι με το αλεύρι, το αλάτι, το ανάλατο Βούτυρο γάλακτος 82% (ή τη μαργαρίνη FAMA Imperial) και το νερό στο ζυμωτήριο, ζυμώνοντας στην αργή ταχύτητα. Κατόπιν παίρνουμε το ζυμάρι, το κάνουμε μπάλα, το χαράσουμε σε σχήμα σταυρού με ένα μαχαίρι και το τυλίγουμε με μεμβράνη. Στη συνέχεια το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά. Μετά ανοίγουμε τη ζύμη σε σχήμα σταυρού και βάζουμε στο κέντρο τη μαργαρίνη αφού πρώτα την πλάσουμε σε σχήμα τετραγώνου. Φακελώνουμε σταυρωτά και κάνουμε μία μονή βόλτα. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί εκτός ψυγείου για περίπου 20 λεπτά. Ύστερα, κάνουμε μία διπλή βόλτα, μετά μία μονή και τέλος μία διπλή ακόμα με ενδιάμεση ξεκούραση 20 λεπτών κάθε φορά. Τυλίγουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες. Τέλος, ανοίγουμε, μορφοποιούμε, τρυπάμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.
- 4 / 5
Βαθμολογήστε την συνταγή: