- 5 / 5
Ζύμη αλμυρής τάρτας
Υλικά
- 400 γρ ανάλατο Βούτυρο γάλακτος 82%
- 350 γρ μαργαρίνη FAMA Imperial
- 35 γρ αλάτι
- 4αυγά
- 4 κρόκοι
- 1000 γρ αλεύρι 70% μαλακό
Εκτέλεση Συνταγής
Χτυπάμε το ανάλατο Βούτυρο γάλακτος 82%, τη μαργαρίνη FAMA Imperial και το αλάτι στο μίξερ με το φτερό μέχρι να μαλακώσουν και να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε τη ζύμη, σε πάχος 5mm, με τον πλάστη πάνω σε μία λαδόκολα και την εφαρμόζουμε μέσα σε τσέρκι (3cm) ή σε ταψάκι. Τρυπάμε τη βάση της τάρτας και μισοψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά. Έπειτα, βάζουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας και ψήνουμε στους ίδιους βαθμούς για ακόμα 15-20 λεπτά.
- 5 / 5
Βαθμολογήστε την συνταγή: