- 5 / 5
Crumble cake με φράουλες και κρέμα βανίλια
Υλικά
Για την ζύμη
- 1000γρ Tiffany’s Vanilla Cake (Μίγμα για κέικ με άρωμα βανίλια)
- 280 γρ λάδι FAMA Fritto
- 460 γρ νερό
Για Crumble
- 300γρ αλεύρι 70% μαλακό
- 150γρ ζάχαρη
- 150γρ βούτυρο 82%
- 1 κρόκο αυγού
- Λίγο βανίλια
- Λίγο κανέλα
Για το μονταρισμα
- 500 γρ Bavarian Cream Vanilla
- 700 γρ Φράουλα Ολόκληρη σε Ζελέ Fruigel
- 500γρ Crumble
Εκτέλεση Συνταγής
Για την ζύμη Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό για 1 λεπτό, στην αργή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια σπάτουλα και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 4-5 λεπτά. Για Crumble Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια τριφτή ζυμη. Έπειτα αποθηκεύουμε την ζύμη μας στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα και χρησιμοποιούμε την ποσότητα που επιθυμούμε. Μοντάρισμα Τοποθετούμε περίπου 800γρ από την ζύμη του κεικ σε ταψί διαστάσεων 30Χ40. Στην συνέχεια με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε διακεκομμένα σε όλη την επιφάνεια Bavarian Cream Vanilla μαζί με ολόκληρες φράουλες σε ζελέ Fruigel. Στην συνέχεια απλώνουμε το crumble που έχουμε φτιάξει προηγουμένως μαζί με λίγη ζάχαρη για να καραμελώσει ελαφρώς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160οC για 30-35 λεπτά. Μόλις βγει από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια.
- 5 / 5