- 5 / 5
Πίτσα
Υλικά
- 1000 γρ Briozito Magnus Bochen (μίγμα για brioche)
- 200 γρ μαργαρίνη Imperial Soft (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 425 γρ νερό
- 60 γρ νωπή μαγιά
Εκτέλεση Συνταγής
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 8 λεπτά στη γρήγορη. Η θερμοκρασία της ζύμης θα πρέπει να είναι στους 26-27 βαθμούς. Ξεκουράζουμε τη ζύμη, σκεπασμένη, για 10 λεπτά. Για τη σάλτσα χρησιμοποιούμε 100γρ Sauce Meditarranea (μίγμα για σάλτσα στιγμής) και 600γρ νερό. Τα χτυπάμε σε μία μπασίνα με το σύρμα μέχρι σχηματισμού ομοιόμορφης σάλτσας. Για την πίτσα, ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης 500γρ σε διάσταη 30Χ40cm στη σφολιατομηχανή. Λαδώνουμε ένα ταψάκι 30Χ40 και εφαρμόζουμε μέσα τη ζύμη. Βάζουμε στην επιφάνεια της ζύμης 100γρ σάλτσα και 100γρ gouda. Στη συνέχεια βάζουμε 90γρ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες, 70γρ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες, 50γρ ζαμπόν και 50γρ μπέικον. Τέλος βάζουμε άλλα 200γρ gouda από πάνω και βάζουμε το ταψάκι στη στόφα για 20 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο τελαρωτό φούρνο στους 200°C (πάνω) και 170°C (κάτω) για 25-30 λεπτά.
- 5 / 5