Υλικά

Για την ζύμη:

  • 1000γρ Briozito Magnus Bochen (μίγμα για brioche)
  • 60γρ μαγιά νωπή
  • 200γρ Ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82%
  • 425γρ νερό
  • 10γρ μίγμα μπαχαρικών (κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, γλυκάνισος)

  Για την γέμιση :

  • 250γρ σταφίδες μικρές ξανθές
  • 150γρ αμύγδαλα σπασμένα
  • 150γρ κύβοι φρούτων ανάμεικτοι
  • 600γρ Πουρές Κάστανο fruigel                

  Για την διακόσμηση :

  • 100γρ Ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82% (λιωμένο)
  • 200γρ Angel Icing (Γλυκιά λευκή σκόνη που δεν απορροφά την υγρασία)
  • (ή 200γρ Choco Top Dark)

Εκτέλεση Συνταγής

Ζυμώνουμε πρώτα όλα τα υλικά μαζί για 5’στην αργή ταχύτητα και 6’στη γρήγορη. Προσθέτουμε της σταφίδες, τα αμύγδαλα, τους κύβους φρούτων και ζυμώνουμε ακόμα για 2-3’ να ενσωματωθούν στο ζυμάρι. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα σκεύος τροφίμων, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10’. Κόβουμε και ζυγίζουμε σε τέσσερα μέρη, τα πλάθουμε μπάλες και πάλι 10’ ξεκούραση. Ζυγίζουμε από 150γρ τον Πουρέ Κάστανο FAMA πλάθουμε επίσης μπάλες. Ανοίγουμε με τον πλάστη ή με τα χέρια το κάθε τεμάχιο ζύμης περίπου 22cm διάμετρο, επίσης  τον πουρέ 20cm και τοποθετούμε επάνω στο ζυμάρι. Ρολάρουμε όπως το έχουμε μπροστά μας, προς την εσωτερική πλευρά μαζί με ελαφρός μύτης στης δύο άκρες, πιέζουμε κατά μήκος της παλάμης μας  το τελείωμα, για να μην μας ανοίξει κατά την διάρκεια ψησίματος. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και βάζουμε για 20’ στην στόφα, με  38οC  θερμοκρασία και 80% υγρασία. Ψήνουμε στους 190οC  για 25-30’. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα περνάμε, με πινέλο, με λιωμένο Ανάλατο Bούτυρο γάλακτος 82%. Όταν έχει απορροφήσει το βούτυρο  τα πασπαλίζουμε με Angel Icing ή επικαλύπτουμε με λιωμένο Choco Top Dark. Τα διακοσμούμε με σχέδια από Ζαχαρόπαστα M&B of London και όταν κρυώσουν καλά τα συσκευάζουμε.


  • 5 / 5
Κατεβάστε την συνταγή:

Μοιράσου την συνταγή:

Βαθμολογήστε την συνταγή: