- 5 / 5
Προφιτερόλ
Υλικά
Για τα σου:
- 1000 γρ νέρο
- 500 γρ ανάλατο βούτυρο γάλακτος 82%
- 20 γρ αλάτι
- 30 γρ ζάχαρη
- 600 γρ αλεύρι ζαχαροπλαστικής (ή 70% μαλακό)
- 20 αυγά
Για την κρέμα:
- 1000 γρ νερό
- 400 γρ Crème d’ or
Για τη σάλτσα προφιτερόλ με Choco Top:
- 900 γρ γάλα
- 1200 γρ Bavarian cocoa cream VORTUMNUS
- 900 γρ Choco Top
Εκτέλεση Συνταγής
Για τα σου: Τοποθετούμε τα 5 πρώτα υλικά σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Όταν πάρουν μια βράση ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια πλαστική κουτάλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά καλά μεταξύ τους και χάσουν λίγα υγρά. Στη συνέχεια αποσύρουμε την καταρόλα από τη φωτιά και βάζουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ.Το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό και ρίχνουμε τα αυγά λίγα λίγα.Τέλος κόβουμε, με σακούλα σε χαρτωμένη λαμαρίνα, διάφορα σχέδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 170οC περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα και να διογκωθούν, για περίπου 10 λεπτά, και ύστερα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 140οC βαθμούς περίπου για επίσης 10 λεπτά για να ψηθούν και εσωτερικά. Αφου κρυώσουν μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη. Για την κρέμα: Χτυπάμε την Crème d’ or με το νερό στο μίξερ με το σύρμα, στη γρήγορη ταχύτητα, για 2-3 λεπτά. (Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την Bavarian cream Vanilla VORUMNUS) Για τη σάλτσα προφιτερόλ με Choco Top: Ζεσταίνουμε σ ένα κατσαρολάκι το γάλα. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το Choco Top και τα ενσωματώνουμε με ένα σύρμα χειρός. Στη συνέχεια προσθέτουμε την Bavarian Cocoa Cream VORTUMNUS και την ενσωματώνουμε κι αυτήν. Τοποθετούμε τη σάλτσα σ ένα σκεύος, εφαρμόζουμε στην επιφάνεια της μια μεμβράνη τροφίμων και τη βάζουμε στο ψυγείο. Για το μοντάρισμα: Φυτική κρέμα Emilie ή κρέμα γάλακτος Lowicz 36% Χτυπάμε τη σαντιγύ στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή σταθερότητα. Γεμίζουμε τη βάση των μπωλ με σαντιγύ. Στη συνέχεια γεμίζουμε τα σουδάκια με την κρέμα και τα τοποθετούμε πάνω στη σαντιγύ. Μετά επικαλύπτουμε τα σουδάκια με τη σάλτσα προφιτερόλ και διακοσμούμε με ροζέτες σαντιγύς
- 5 / 5