- 5 / 5
Τάρτα παζλ με φρέσκα σύκα και φιστίκι Aιγίνης
Υλικά
Για την τάρτα με φιστίκι Αιγίνης
- 750 γρ Ανάλατο Βούτυρο Γάλακτος 82% De Braandt
- 750 γρ Μαργαρίνη FAMA Soft G+
- 1200 γρ Ζάχαρη
- 8 Αυγά
- 8 Κρόκοι
- 2500 γρ Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
- 1000 γρ Φιστίκια Αιγίνης σε σκόνη
Για την κρέμα
- 1000 γρ νερό
- 350-400 γρ Crème D’ Or (κρέμα πατισερί)
Για την σαντιγί
- 1000γρ Φυτική κρέμα Emilie 28%
- 1000γρ Κρέμα Γάλακτος Lowitz 36%
- 400γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση Συνταγής
Για την τάρτα με φιστίκι Αιγίνης
Χτυπάμε το Ανάλατο Βούτυρο Γάλακτος 82% De Braandt, την Μαργαρίνη FAMA Soft G+ και την ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό, μέχρι να ενσωματωθούν. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και τα ενσωματώνουμε. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με την πούδρα φιστίκι Αιγίνης και το ενσωματώνουμε και αυτό.
Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μετέπειτα χρήση απευθείας από το ψυγείο.
Εφαρμόζουμε στα τοιχώματά τρεις στρώσεις μεμβράνης και βάζουμε μέσα βάρος (φακές, ρύζι κτλ) και ψήνουμε στους 160 °C σε αερόθερμο φούρνο για 25-30 λεπτά. Ύστερα, αφαιρούμε τη μεμβράνη με το βάρος και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους ίδιους βαθμούς για ακόμα 10 λεπτά.
Για την κρέμα
Χτυπάμε την Crème D’ Or με το νερό στο μίξερ με το σύρμα, στην γρήγορη ταχύτητα, για 3-4 λεπτά.
Για την σαντιγί
Χτυπάμε την Φυτική κρέμα Emilie 28% μαζί με την ζάχαρη μέχρι να σφίξει καλά. Στην συνέχεια ρίχνουμε και την Kρέμα γάλακτος Lowicz 36% και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει.
Μοντάρισμα
Παίρνουμε την τάρτα που έχουμε ψήσει και τοποθετούμε την κρέμα πατισερί που έχουμε φτιάξει και αφρατέψει με σαντιγί. Παγώνουμε λίγο και τοποθετούμε τα φρέσκα σύκα που έχουμε κόψει σε ψιλές φέτες, επάνω στην κρέμα, ακανόνιστα. Παγώνουμε καλά και κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια.
- 5 / 5